2900 evrov globe

Mrtvo pijan brez vozniške v neregistriranem pathfinderju

G.G.
24. 5. 2016, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Če smo včeraj poročali o pijanih voznikih na gorenjskih cestah, moramo danes o dolenjskih pijančkih za volanom, ki so pri alkotestih dosegli »zavidljive« rezultate.

Profimedia

Dnevni rekorder je 36-letnik, ki je včeraj popoldne v Dolnji Prekopi zaradi prekratke varnostne razdalje s svojim nissanom pathfinderjem trčil v avto pred sabo. Pri alkotestu se je potrudil in rezultat ni izostal. V litru izdihanega zraka je imel 1,83 miligramov alkohola ali po starem 3,81 promila. Kot je značilno za te konce, možak ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistiran avtomobil.

36-letniku bo globa naredila nekaj škode na računu – odvisno od njegovega stanja. Plačati bo moral 2900 evrov, zasegli pa so mu tudi avto.

Pila, trčila, pobegnila in predana zdravniški službi 

Ženske pa v današnjih časih ne smejo zaostajati za moškimi. Tako je že včeraj dopoldne za konkurenco poskrbela 32-letnica. V Črnomlju je trčila v prometno signalizacijo in odpeljala. Policisti so voznico našli in odkrili vzrok za njen pobeg. Alkohol! V litru izdihanega zraka je imela 1,64 miligramov alkohola (3,41 g/kg). Povzročiteljici nesreče so odvzeli vozniško dovoljenje in jo predali zdravstveni službi. Na sodišče bodo zoper 32-letno kršiteljico naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, povzročitve prometne nesreče zaradi vožnje po levi strani vozišča in pobega s kraja prometne nesreče, so sporočili s PU Novo mesto.