SVETOVNI PODVIGI

Pobili so se zaradi plačila zapitka

ss
23. 5. 2016, 16.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 Na območju Šmarja je neznanec vlomil v vinsko klet in ukradel približno 300 litrov žlahtne kapljice.

9 V novogoriškem trgovskem centru sta za zdaj še neznana moška ukradla za 200 evrov majic znamke Nike.

8 Na Čopovi ulici v Celju so bombni tehniki razstrelili sumljiv zapuščeni leseni kovček ob stanovanjskem bloku. Izkazalo se je, da je šlo za lažen preplah, v kovčku ni bilo nevarnih snovi.

V Celju so bombni tehniki razstrelili sumljiv kovček, v katerem pa ni bilo nevarnih snovi.

7 V okolici Trebnjega je neznanec vlomil v hišo in ukradel več kosov orožja. Škode je za več kot 10.000 evrov.

6 Na parkirišču pri ljubljanskem pokopališču Žale so nepridipravi vlomili v parkirno blagajno in ukradli kaseto z denarjem.

5 V okolici Birčne vasi so policisti ustavljali voznika renault clia, ki pa se je na svetlobne znake požvižgal in s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo, tako da ga je na podlagi opisa ustavila druga policijska patrulja. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da 24-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da vozi neregistriran avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugima voziloma. Clia so policisti zasegli, kršitelju pa spisali za 2500 evrov glob.

4 Na vložišče državnega zbora je prispela pisemska pošiljka, naslovljena na predsednika DZ Milana Brgleza, iz katere se je vsul bel prah; za tega se je po analizi izkazalo, da ni antraks.

3 V Turnišču je po seriji slabih rezultatov in visokem porazu proti ekipi Mure očitno nezadovoljni navijač zažgal travnato površino nogometnega igrišča.

2 Celjski policisti so na Kersnikovi ulici obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša »vrednejšo« antično amforo.

1 Ljubljanski policisti so intervenirali v enem od gostinskih lokalov na območju Most, kjer so se pijanci sprli glede plačila zapitka. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med 63-letnikom in štirimi moškimi, starimi od 23 do 49 let. Četverica naj bi se nad 63-letnika spravila s pestmi in ga lažje poškodovala, on pa naj bi jim grozil z manjšim nožem. Policisti nadaljujejo preiskavo obračuna v smeri suma nasilništva in ogrožanja z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru, zbirajo pa tudi obvestila v smeri prekrška po zakonu o omejevanju porabe alkohola.