Preiskava

Imamo končni odgovor? Posmrtni ostanki kažejo na eksplozijo

T.L.
24. 5. 2016, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

To ugotavlja forenzična ekipa, ki preiskuje tragične okoliščine egiptovskega letala.

Facebook / Tarek Wahba
Ena od ladij je našla rešilna jopiča in druge ostanke, za katero so mislili, da pripadajo pogrešanemu letalu.

Medtem ko so v po strmoglavljenju leta družbe EgyptAir minuli teden v Kairo že začeli voziti trupla nesrečnih žrtev - na krovu letala je bilo 66 ljudi -, pa so na delu še vedno forenzične ekipe.

Kot je razkril za agencijo AP član egiptovske forenzične ekipe, pa na lokaciji najdeni posmrtni ostanki nakazujejo, da je letalo pred strmoglavljenjem v morje eksplodiralo v zraku. 

"Logična razlaga bi se tako glasila, da je letalo strmoglavilo zaradi eksplozije," je za AP povedal forenzik, ki je kot del ekipe egiptovskih preiskovalcev posmrtne ostanke preiskoval v mrtvašnici v Kairu. Svojega imena javno ni želel razkriti, saj, kot je dejal, nima pooblastil za objavo pridobljenih podatkov. Kaj je povzročilo eksplozijo, pa ne more povedati.

Ni niti enega večjega ohranjenega dela telesa

V mrtvašnico v Kairo so s kraja tragedije prepeljali 80 delov človeških teles. Med njimi pa, kot je povedal preiskovalec, ni niti enega večjega ohranjenega dela, na primer roke ali glave. Edini večji ohranjeni posmrtni ostanek je leva polovica glave ene od žrtev.

Egiptovske oblasti se sicer bolj nagibajo k možnosti, da je strmoglavljenje posledica terorističnega dejanja in ne odpovedi opreme na letalu. Še vedno pa ni trdnih dokazov, ki bi pojasnili, kaj se je dogajalo z letalom pred padcem v morje.