Norec na cesti

FOTO: Skozi naselja divjal in brezglavo prehiteval

G.G.
24. 5. 2016, 09.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policisti so prejšnji teden ujeli »junaka«, ki je skozi naselja Spodnje, Srednje in Zgornje Bitnje več kot kilometer in pol drvel s povprečno hitrostjo 113 kilometrov na uro.

PU Kranj
V naselju je s hitrostjo 102 km/h prehitel tudi avtobus.

Na določenih delih je seveda še bolj pritisnil na plin in prehitel tudi osebni avtomobil in avtobus.

Predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj Bojan Kos ob tem primeru poudarja, da je omenjeni divjak pri povprečni hitrosti 113 km/h prevozil približno 30 metrov, za ustavljanje pa bi v idealnih pogojih potreboval okoli 100 metrov, kar je v naseljih bistveno preveč.

Skratka, voznik praktično ne bi imel nobene možnosti, da bi se lahko varno ustavil ali pravilno reagiral. »V primeru trčenja s pešcem ali voznikom katerega koli enoslednega vozila (kolesar, mopedist, …) pa bi se taka nesreča skoraj zagotovo končala tragično. Po nekaterih podatkih je že pri trku s hitrostjo 64 km/h verjetnost za smrtne poškodbe pešca 90 odstotna, udarec vozila na telo pri hitrosti 110 km/h pa približno enak padcu z višine skoraj 50 metrov,« opozarja Kos.

PU Kranj
Najvišjo dovoljeno hitrost je prekoračil za več kot 50 km/h.

Plačal bo 1200 evrov

Zaradi prekrška so prometni policisti proti vozniku včeraj na pristojno okrajno sodišče vložili nujni obdolžilni predlog. Za prekršek se voznik kaznuje z globo 1200 evrov in sankcijo 18 kazenskih točk.