Burno

Neprespana noč: strele udarjale kot za stavo

T.L.
24. 5. 2016, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Gasilci so imeli polne roke dela, vreme je predvsem na severovzhodnem deliu države povzročalo številne težave

Reuters
Gasilci so imeli polne roke dela.

Za prebivalci severovzhodnega dela države je burna noč, saj so močnejši nalivi in veter povzročili nekaj težav in škode. Kleti in podvoze je zalivala meteorna voda, veter je podiral drevesa in odkrival strehe, kar nekaj škode pa so povzročili udari strel. Gasilci so imeli kar polne roke dela.

Ob 20.09 je udar strele zanetil požar starejše stanovanjske hiše na Selah pri Šmarju v občini Grosuplje. Gasilci PGD Grosuplje in Šmarje-Sap so požar omejili in ga pogasili, je poročala Uprava za zaščito in reševanje.

Ob 21.20 je na cesto v Sodincih v občini Ormož meteorna voda naplavila blato in kamenje. Gasilci PGD Senešci so s ceste odstranili naplavljeni material ter cesto na dolžini okoli 100 metrov oprali in očistili. Ob 17.48 je v  omenjeni občini močan sunek vetra odkril del strehe na stanovanjski hiši v Bresnici in del strehe na gospodarskem poslopju v Podgorcih. Gasilci PGD Velika Nedelja in Bresnica so na stanovanjski hiši popravili okoli 50 kvadratnih metrov, na gospodarskem poslopju pa okoli 30 kvadratnih metrov strehe.

Ob 21.48 je v naselju Grad v istoimenski občini udarila strela v stanovanjski objekt in poškodovala dimnik, del ostrešja in tram. Gasilci PGD Grad so prekrili okoli osem kvadratnih metrov poškodovane strehe in pregledali stanovanjski objekt.

Ob 22.12 je udarila strela v stanovanjsko hišo v naselju Plitvica v občini Apače. Začetni požar je pogasil domačin pred prihodom gasilcev. Gasilci PGD Apače, Gornja Radgona in Lutverci so odkrili del ostrešja in z termovizijsko kamero pregledali okoli 120 kvadratnih metrov ostrešja stanovanjske hiše.

Ob 22.51 je v naselju Brege v občini Krško strela udarila v stanovanjsko hišo in razkrila streho. Požara ni povzročila, prekinjena pa je bila oskrba z električno energijo. Gasilci PGD Brege in gasilci PGE Krško so s termo kamero pregledali prostore ter s folijo prekrili razkriti del strehe. Obveščene so bile tudi pristojne službe.

Ob 22.15 je v Dobovi v brežiški občini Brežice meteorna voda zalila podvoz. Posredoval je dežurni delavec cestnega podjetja CGP Brežice in vzdrževalec podjetja Elektronik Brežice. Podvoz je bil prevozen ob 22.46 uri. Ob 22.17 je odlomljena veja na relaciji od Bizeljske ceste proti Kapelam ovirala promet, ob 22.56 pa podrto drevo na relaciji Bizeljsko-Orešje.

Ob 20.00 je v Prvencih v občini Markovci močan veter odkril streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Prvenci-Strelci so odkrito streho začasno prekrili.



Pošljite nam fotografije ali video

Na naši spletni stran želimo popestriti naše vsebine. Ker ne moremo biti ves čas prisotni tam, kjer se dogaja, vas vabimo, da nam pomagate.

Če ste bili priča čemu, kar vas je presenetilo, razjezilo, ali je bilo preprosto vredno, da bi si dogodek ogledali tudi drugi, nam fotografijo ali video pošljite na elektronski naslov: redakcija@svet24.si.