Zaprti v temnici

Dete je pretepel do smrti

Zoran Franc
24. 5. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

»Negotovi sva bili, kaj se bo zgodilo. Zaprti naju je imel v temnici, naju pretepal in grozil,« pove Juana Francisca (30), mama preminule triletne Samanthe, ki jo je umoril Antonio Krstić (33) iz Srbije.

Antonio Krstić je bil prej že večkrat obsojen zaradi kaznivih dejanj, največkrat povezanih z ropom.

Zločin, ki se je zgodil 28. aprila v mestu Calambrone v Italiji, med Livornom in Piso, ko je policija poročala o smrti triletne Samanthe, dobiva epilog. Pred sodišče sta bila privedena Samanthina mama Francisca in očim, ki je zaradi suma kaznivega dejanja umora aretiran. Čeprav je bila Samantha že dlje časa bolna, je obdukcija pokazala, da je  umrla zaradi posledic fizičnega nasilja, med poškodbami so odkrili tudi take v obliki čevlja. Francisca, ki prihaja iz Dominikanske republike in je bila poročena s Stefanom Castagninom, očetom male Samanthe, je s Krstićem pobegnila iz neznanega razloga. Ob tem ni vedela, da beži naravnost v pekel.

Ogledniki nesreče so preiskali celotno območje, kjer je Krstić skrival Francisco in tragično preminulo Samantho.

Baraka, v kateri sta bili priprti noseča Juana Francisca in triletna Samantha, ki je tukaj končala življenje.

Družabno omrežje

Francisca in Krstić sta se spoznala prek družabnega omrežja že pred dobrim letom. V tem času je še živela z možem, očetom nesrečne deklice, in se na skrivaj dobivala s Krstićem, s katerim je pozneje tudi zanosila. Še vedno pa ostaja skrivnost, kako je Krstić prepričal Francisco, da zapusti moža in se z njim preseli v barako.

Preživljala pekel

»Pretepal me je in pretepal je njo, med mano in Samantho ni delal razlik, priprti sva bili kot zapornici. Samantha je bila bolna že več kot 14 dni, vendar sem prepričana, da je umrla od njegovih udarcev. Ni dovolil, da jo odpeljem v bolnišnico. Grozil mi je, da naju bo ubil, če bom odšla iz barake in Samantho odvedla v bolnišnico. Poskušala sem pobegniti, vendar me je našel,« je povedala Francisca.

Kaj je prepričalo Juano Francisco, da je odšla s Krstićem živet v pekel, ostaja neznanka.

Doživel izpad

Usodnega dne, ko je dete v jutranjih urah prenehalo dihati, je Krstić doživel psihični izpad. »Živo te bom pokopal, če je ne oživiš,« je grozil Francisci in ob tem z njeno glavo večkrat udaril ob steno. Ob prihodu policije pa ji je ponovno zagrozil: »Povej, da sem ji občasno dal le zaušnico. Če tega ne rečeš …« »Zdaj je že vse mimo,« pove skrušena Francisca.

Patolog, ki je opravil obdukcijo trupla deklice Samanthe, je potrdil sum, da je otrok umrl zaradi fizičnega nasilja – o tem pričajo sledi odtisov čevljev na predelu trebuha.