Strah in trepet Trubarjeve ulice

Je to najslabši vlomilec v Sloveniji?

J.P./STA
20. 5. 2016, 10.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so odvzeli prostost 36-letnemu moškemu, osumljenemu storitve vsaj dveh vlomov v Trubarjevi ulici v Ljubljani. Preiskovalni sodnik je moškemu, ki je že bil obsojen za tovrstna kazniva dejanja, odredil pripor.

Arhiv Svet24
Policisti so na kraju našli zdravstveno kartico na njegovo ime, pri dejanju pa ga je videl tudi očividec.

Policisti so 36-letnika še isti dan izsledili v Slomškovi ulici, kjer so mu odvzeli prostost in ga po končanem postopku privedli k preiskovalnemu sodniku.

Osumljeni je 12. maja najprej vlomil v stanovanje, v katerem so izvajali obnovitvena dela. Vanj je prišel skozi balkonska vrata, in sicer tako, da je splezal na streho sosednje hiše. V stanovanju je poškodoval več oken in luči ter odnesel nahrbtnik in orodje. Policisti so na kraju našli zdravstveno kartico na njegovo ime, pri dejanju pa ga je videl tudi očividec.

Moški je zatem v Trubarjevi ulici vlomil še v restavracijo. Iz nje je odnesel potovalni kovček z dokumenti enega od zaposlenih in poškodoval inventar. Na letnem vrtu pa je pustil nahrbtnik z orodjem, ki ga je vzel pri prejšnjem vlomu.

S predmeti iz restavracije so ga videli na Petkovškovem nabrežju, kjer je na letnem vrtu gostinskega lokala poškodoval ponjavo za zamrzovalnik.