Hiša groze

V krempljih očima in polbrata: njen dom klet, njen bližnji steber

J.P.
20. 5. 2016, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

13-letnici je uspelo pobegniti iz krempljev očima in polbrata, ki sta jo več kot eno leto proti njeni volji zadrževala v kleti.

Dom, iz katerega ji je v sredo uspelo pobegniti.

Svojo mamo je nazadnje videla leta 2012, preden je brez pojasnila odšla v Las Vegas.

Najstnici je v sredo zvečer uspelo pobegniti, potem ko je našla in pred očimom in polbratom skrila rezervni ključ v hiši v Toledu v ameriški zvezni državi Ohio. Policisti so že aretirali 53-letnega Timothyja Cibora, nekdanjega gasilca, in njegovega 27-letnega sina Estena Cibora. Obtožena sta ugrabitve in ogrožanja mladoletne osebe.

Umazana in travmatizirana

13-letnica je bila več kot leto dni ujetnica v lastnem domu, priklenjena na steber v temni kleti. Ugrabitelja sta jo hranila zgolj z ostanki, potrebo pa je morala opravljati v vedro, napolnjeno z amonijakom.

Timothy Ciboro (53) in Esten Ciboro (27)

Policijski poročnik Joe Heffernan je dejal, da je dekle našlo ključ od lisic in ga skrilo pred očimom in polbratom, nato pa pobegnilo, ko ugrabitelevj ni bilo doma. Na 13-letnico sta naleteli dve hišnici – kot sta dejali, sta nemudoma vedeli, da je nekaj narobe, saj je bila umazana in očitno travmatizirana. Najstnica jima je menda povedala, da se je morala ravnati po 'sistemu 50 točk' – če je izgubila vse točke, sta jo očim in polbrat odpeljala v klet in jo priklenila. Sicer ni povsem znano, za kakšne prestopke je bila kaznovala, je pa menda morala v klet tudi zaradi močenja postelje.

Hišnici sta poklicali policijo, ki je preiskala dom in odkrila še dva otroka, Timothyjeva sinova. On in Esten sta sicer poskusila pobegniti, a nista prišla daleč.