Nakup za Miškovića?

Izet Rastoder kupil Stožice

R.T.
20. 5. 2016, 09.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Samevajoči trgovski del Stožic je dobil novega lastnika. To je postal t.i. »balkanski kralj banan« Izet Rastoder, poročajo Finance.

Nikola Miljković
Kaj bo Izet Rastoder storil z nedokončanimi Stožicami?

M24
Klavrna podoba oklice stožiškega stadiona.

Rastoder je sklenil pogodbo z Družbo za upravljenje terjatev bank (DUTB) o prodaji svežnja 84 milijonov evrov terjatev do družbe Grep. Glavno premoženje Grepa je namreč nedokončani del Stožic. Za koliko je kupil terjatve, ni znano.

Rastoder je sicer že pred časom od Gorenjske banke, SID banke in nekaterih drugih komercialnih bank odkupil okoli 30 odstotkov vseh terjatev do Grepa. Zataknilo pa se mu je pri odkupu paketa, ki je bil v lasti DUTB. Zdaj so ovire, kot kaže, odpravljene

Za nakup Stožice se je že leta 2009 zanimal balkanski poslovnež Miroslav Mišković, ki je preko Delta Holdinga tudi podal takrat najboljšo ponudbo za nakup Stožic, a jo je pozneje umaknil zaradi likvidnostnih težav.

Rastoder in Mišković sta poslovno sodelovala že pri prodaji gradbene jame na Bavarskem dvoru. Rastoder jo je konec leta 2014 kupil iz stečajne mase družbe S1, nato pa jo prodal Miškovićevi družbi Delta, ki zdaj na Bavarskem dvoru gradi hotel s petimi zvezdicami.