Konica na minaretu

FOTO: Ljubljanska džamija je visoka že 40 metrov

G.G./STA
20. 5. 2016, 10.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Prva faza gradnje islamskega versko-kulturnega centra se počasi, a vztrajno bliža koncu. Danes so na tamkajšnjem minaretu postavili še betonsko konico, s čimer je dosegel višino 40 metrov.

STA
Mufti Nedžad Grabus je pred dnevi ob obisku gradbišča napovedal, da bi lahko center odprli jeseni 2017.

Islamski versko-kulturni center so začeli graditi pred nekaj več kot letom dni, mufti Nedžad Grabus pa meni, da bi lahko s prvo fazo gradbenih del končali letošnjega septembra.

Kot je dejal v sredo, ko si je gradbišče ogledal v spremstvu ljubljanskega župana Zorana Jankovića in njegovega zagrebškega kolega Milana Bandića, bi lahko prve molitve v mošeji opravili jeseni prihodnje leto. Dodal je, da so mislili center odpreti nekaj mesecev prej, a so izzivi pri gradnji veliki.

Trenutno so sicer v grobem dokončani izobraževalni in upravni del, umivalnica, stanovanjski objekt ter vsi podzemni deli, kjer bodo parkirišča, telovadnica in restavracija.

Pomoč iz Katarja

Glede finančnih sredstev islamska skupnost tudi pri gradnji druge faze računa na pomoč Katarja. Kot je dejal Grabus, bo samo cesta pri centru stala 1,3 milijona evrov, da bi dokončali z drugo fazo del, pa bo potrebnih še okoli 10 milijonov evrov.