Črna kronika

Starša razvpitega Mihaela Karnerja zahtevata visoko odškodnino

E.R.
23. 3. 2016, 14.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Karnerjevi od zavarovalnice Grawe zahtevajo 66 tisoč evrov.

Arhiv Svet24
Znani preprodajalec steroidov Mihael Karner

Ko je bil Avguštin Karner, oče znanega preprodajalca steroidov Mihaela Karnerja, ki mu v ZDA grozi zaporna kazen, na okrožnem sodišču v Ljubljani oproščen očitkov tožilstva, da naj bi ogoljufal zavarovalnico Grawe, zdaj z ženo Cirilo Karner od zavarovalnice terja dobrih 66.000 evrov odškodnine.

Karner je aprila leta  2011 prijavil vlom v svojo hišo v ljubljanski stanovanjski soseski Murgle,  pri čemer naj bi lažno prijavil, da so vlomilci v dnevni sobi našli tudi ključ sefa v hiši, iz katerega so nato vzeli ključa dveh sefov pri banki NLB in ju izpraznili.

Zakoncema Karner naj bi tako vlomilci poleg predmetov in dokumentov iz hiše iz obeh sefov ukradli še 38.000 evrov gotovine, za 17.000 in 20.000 evrov naložbenega zlata, za 10.000 evrov prstanov, za 15.000 evrov nakita, zlatnike in še več posameznih prstanov, vrednih nekaj sto in nekaj tisoč evrov, vendar jima zavarovalnica in tožilstvo ne verjameta. Da naj bi šlo za goljufijo, sklepajo po tem, da Karner kriminalistom ni takoj povedal za domnevno ukradena ključa bančnih sefov, čeprav naj bi ga ena izmed policistk v jutru po vlomu spraševala tudi o vsebini sefa v hiši.

Odločitev o forenziku odvisna od sodnice

Karnerjeva pooblaščenka vztrajala pri tem, da sodišče pridobi originalne fotografije s kraja vloma, ki so v kazenskem spisu in iz katerih naj bi bilo razvidno, da je bila ključavnica poškodovana. Po ogledu fotografij  se bo sodnica odločila, ali bo na željo tožnika zaslišala še izvedenca forenzične stroke. Sojenje se bo nadaljevalo 14. aprila.