Črna kronika

Narkoman partnerico mesaril s skalpelom

mr
5. 3. 2016, 07.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Petintridesetletnika, ki je konec februarja na Preglovem trgu v ljubljanskih Fužinah z nožem napadel leto dni starejšo partnerico, so policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kar petih kaznivih dejanj, med njimi spolnega nasilja in mučenja.

arhiv Svet24
Govori se, da podrobnosti primera nikoli ne bodo razkrite javnosti, da bodo sodniki zadevo skoraj zagotovo obravnavali za zaprtimi vrati …

Pred dnevi smo v krajši policijski kroniki omenili, da je v enem od stanovanjskih blokov na Preglovem trgu v ljubljanskih Fužinah 35-letni moški z nožem napadel svojo 36-letno partnerico in jo huje poškodoval.

Nesrečnici je kljub poškodbam uspelo pobegniti iz stanovanja in se zateči k sosedi, ki je nato poklicala policiste in reševalce, njen partner pa je s kraja zbežal. Oškodovanka je bila nemudoma prepeljana v oskrbo v klinični center, od koder so sporočili, da ni v smrtni nevarnosti.

Prijet po treh dneh iskanja

Policija je bila o incidentu obveščena v petek, 27. februarja, nekaj minut pred 9. uro zjutraj, osumljeni pa je bil na begu do ponedeljka zjutraj, ko so na njegovih rokah zaškrtale lisice. Petintridesetletnik je bil v sredo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Stari znanec organov pregona in sodišč

Policisti so zoper moškega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve petih kaznivih dejanj, je za Svet24 pojasnila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko, in sicer mučenja (zagrožena kazen od enega do deset let zapora), spolnega nasilja (zagrožena kazen od tri do dvanajst let zapora), hude telesne poškodbe (zagrožena kazen od pol leta do pet let zapora), omogočanja uživanja prepovedanih drog (zagrožena kazen od štiri mesece do osem let zapora) in odvzema motornega vozila (zagrožena kazen do dve leti zapora). Osumljeni je bil sicer že večkrat obravnavan s strani policije, pa tudi že obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Pri sodniku z njim ravnali dobesedno v rokavicah

Po naših informacijah so pri preiskovalnem sodniku z osumljencem ravnali dobesedno v rokavicah, saj gre za zasvojenca s težkimi drogami. Svojo partnerico naj bi osumljeni več ur s skalpelom rezal po vsem telesu, tudi po glavi. Glede na to, da na 35-letnika letijo očitki spolnega nasilja, pa se zna zgoditi, da podrobnosti primera nikoli ne bodo razkrite javnosti, da bodo sodniki zaradi zaščite žrtve zadevo obravnavali za zaprtimi vrati.