Črna kronika

Najprej prepir, nato pa je izvlekel bridko mačeto ...

T.C.
4. 3. 2016, 12.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kar se je začelo kot nedolžen in vsakodnevni prepir med dvema voznikoma, bi se lahko končalo še kako zelo krvavo.

LPD Burgenland
Policisti so zasegli mačeto.

Voznika z avstrijskega Gradiščanskega, iz mesta Unterwart blizu madžarske meje, sta se konkretno sporekla, beseda je dala besedo, padale so težke obtožbe in dosegle kmalu vrelišče. Osumljeni 43-letnik je izpod voznikovega sedeža potegnil kar 57 centimetrov veliko mačeto in z njo pomahal proti 42-letnemu šoferskemu kolegu ter ponosno naznanil, da mu bo odsekal glavo ter ga sesekljal na drobne koščke.Svoj modus operandi je nakazal tako, da je za uverturo ubožca brez nožiča krepko boksnil v obraz in tako začel s predelavo osebnega opisa.

Ker slednji ni želel pristati v bolognese omaki, je ugotovil, da beg ni slaba izbira, vmes pa je zmogel še dovolj časa za klic na številko 144, na katero se v Avstriji oglasijo možje v modrem, zaščitniki in skrbniki javnega reda in miru.

Zabliskale so modre luči in zatulile sirene, izurjeni policisti so osumljenega prav kmalu izsledili, kako se polnih hlač trese skrit blizu nekega nakupovalnega centra. Sicer je zanikal, da bi z ostrim rezilom kot Sandokan mahal po zraku, a so se policisti spomnili na lep pregovor, ki pravi: "Zaupanje je dobro, kontrola pa še boljša." In glej ga zlomka - mačeta se je sramežljivo skrivala za tresočim se voznikom. Potem je milo zajokal in šli so na hladno.

Svoje bodo rekli še tožilci in sodniki. Glede na avstrijsko sodstvo pa bo tudi sodba najbrž ostra kot britev...