Črna kronika

Zagoreli tihotapci cigaret

uk
1. 9. 2015, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V beograjsko bolnišnico so pripeljali pet oseb s hudimi opeklinami. Pozneje se je izkazalo, da gre za tihotapce, ki so hudo nesrečo zakrivili sami. Preživeli pa so dejansko le po sreči.

Arhiv svet24

Dva moška iz Čačka ter trojica iz Novega Pazarja so, kot kaže, tihotapili cigarete, ki so jih spravljali v cisterno, v kateri je bilo prej gorivo. Podrobnosti sicer niso dobro znane, a pri tem je prišlo do močne eksplozije, ko je razneslo cisterno. Štirje od tihotapcev so zagoreli, najhuje pa jo je odnesel moški, ki je imel opečenih kar osemdeset odstotkov kože.

Eksplozija se je zgodila v nedeljo okoli pol noči v delavnici za popravljanje starih tovornjakov. Sprva so policisti, ki so prišli na kraj nesreče, mislili, da je šlo za delovno nesrečo. Štiri poškodovane so hitro prepeljali v klinični center v Beograd, trije so še vedno v kritičnem stanju. Vsi štirje so na oddelku za plastično kirurgijo. Četrti pa je bil tako hudo poškodovan, da so ga zaradi varnosti obdržali v oddelku za intenzivno nego v Čačku.

Srbski mediji poročajo, da naj bi se prav ta, najhuje opečeni, sicer sprva hotel skriti pred policisti, nato pa se je sam javil, saj ni mogel več prenašati hudih bolečin. Policija še proučuje, kaj se je zgodilo; najprej so misli, da je šlo za tihotapce goriva, a so pozneje sporočili, da so nesrečneži v cisterno tlačili cigarete.