Črna kronika

Mrtvemu ukradel vazo

Samo Strel
10. 8. 2015, 16.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Reuters

10. Iz počitniške hišice v Luciji so nepridipravi odnesli žar, mikrovalovno pečico in manjši televizijski sprejemnik. Lastnik je oškodovan za okrog 300 evrov.

9. Pomurski policisti so v Pečarovcih obravnavali tatvino desetih kubičnih metrov skal, v Renkovcih pa tatvino prometnega znaka.

8. V okolici Šentjerneja so tatovi vlomili v gospodarsko poslopje in iz zamrzovalne skrinje ukradli za okrog 500 evrov suhomesnatih dobrot.

7. Koprski policisti so imeli opravka s 33-letnim Italijanom, ki se je z nevarno vožnjo dalj časa izmikal poskusom, da ga zaustavijo. Modri angeli so nissana začeli ustavljati pri Kopru, italijanski voznik pa je beg zaključil v Cepkih, ko je namerno zavil bočno in trčil v službeno vozilo policistov. Sledi mu kazenska ovadba.

6. V Medlogu so tatovi kapelico z božjo podobno osiromašili za bakreno streho, vredno par sto evrov.

5. Brežiški policisti so prijeli vandale, ki so konec julija pred osnovno šolo v Pišecah z divjanjem povzročili za več kot 3000 evrov škode. Izkazalo se je, da so bili na delu trije mulci, dva mladoletnika in njun 21-letni kolovodja, vsi doma iz Brežic. Sledijo kazenske ovadbe.

Pomurski policisti so obravnavali tatvino skal in prometnega znaka.

4. Murskosoboški policisti so bili obveščeni o napadu 43-letnega občana iz območja Gornje Radgone na soseda. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je napadalec nad soseda spravil z lesenim kolom, nato pa še z grabljami. Sosed se je pred točo udarcev umaknil v hišo in poklical policijo. Ob prihodu patrulje na kraj dogodka jih je kršitelj pričakal oborožen z manjšim kolom in vilami, policistom pa psoval mater in grozil, da jih bo ubil. Policisti so nasilneža komaj obvladali in strpali v »marico«, z divjanjem in grožnjami je nadaljeval tudi v prostorih Policijske postaje Gornja Radgona. V napadu sta bila policist in sosed lažje poškodovana, pri uničevanju inventarja v prostorih za pridržanje pa se je lažje poškodoval še kršitelj. Po gmajni se govori, da je bil podkrepljen z maligani. Sledi mu kazenska ovadba.

3. Dolenjski policisti so v Loški vasi obravnavali tatvino 35 zajcev. Lastnico so tatovi oškodovali za okrog 300 evrov.

2. Na mejnem prehodu Sočerga so policisti vzeli pod drobnogled 36-letnega nemškega državljana, voznika kombija. Ugotovili so, da je imel v vozilu tri otroke z dokumenti, šest otrok brez ustreznih listin pa je skrival za odejo oziroma brisačami. Najstarejši je imel 13 let, najmlajši šest. Policisti so očetu izdali plačilni nalog v višini 2000 evrov.

1. Na pokopališču v Krškem so neznanci z nekega nagrobnika ukradli bakreno skulpturo in povzročili za okrog 2000 evrov škode.