Črna kronika

Švicarjema iz odklenjene sobe v Kopru ukradli več tehnoloških predmetov

STA/J.P.
10. 8. 2015, 15.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Bivanje švicarskih državljanov v hostlu v Kopru bi se zanju lahko končalo z veliko premoženjsko škodo. V noči na nedeljo jima je par iz Ljubljane iz odklenjene sobe odnesel torbe z vrednejšimi predmeti, kot npr. tabličnim računalnikom in digitalnim fotoaparatom. K sreči so policisti v le nekaj urah nepridiprava izsledili.

Arhiv Svet24

Državljana Švice sta v nedeljo ob osmih zjutraj prijavila, da so jima med spanjem ukradli dva nahrbtnika z dokumenti in tabličnim računalnikom, pri čemer so ju oškodovali za 700 evrov. Kasneje so v bližini našli nahrbtnika, vendar brez vsebine, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 30-letni Ljubljančan ob 1.42 ponoči prišel do hostla v Kopru in se napotil do sob, 39-letna Ljubljančanka pa je ostala na terasi hostla in opazovala okolico. Moški je zatem vstopil v odklenjeno sobo, v kateri sta spala Švicarja, in iz nje ukradel torbi. Vsebino torb sta Ljubljančana nato v bližini pregledala in vzela vrednejše predmete, med njimi denarnico, potna lista, gotovino, digitalni fotoaparat, iPod in sončna očala.

Že ob 10.15 pa so policisti po opisu Ljubljančana izsledili v Kopru in jima odvzeli prostost. Zasegli so jima ukradene predmete in jih vrnili oškodovancema, tatovoma pa sledi kazenska ovadba, so še pojasnili na policiji.