Črna kronika

Žalostni Metaldays: Najprej posilstvo, nato skoraj samomor?

ss
27. 7. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na tradicionalnem festivalu Metaldays v Tolminu naj bi prišlo do posilstva mladoletne obiskovalke prireditve iz Avstrije. V isti noči naj bi si mladenič poizkušal vzeti življenje.

Drago Čigon

Drago Čigon

Vodja uniformirane policije novogoriške policijske uprave Evgen Govekar je za Primorske novice potrdili prijavo omenjenega kaznivega dejanja.

Do posilstva naj bi prišlo v noči na sredo, nad še ne polnoletno državljanko Avstrije pa naj bi se spravila dva rojaka. Policisti so po prijavi izvedli vse nujne preiskovalne postopke in nadaljujejo v smeri odkritja osumljenca dejanja, zaradi intenzivne preiskave pa podrobnosti o zadevi ne morejo posredovati. Po oceni policije so sicer organizatorji dobro poskrbeli za varnost na festivalu, ki se ga je udeležilo okoli 12.000 ljubiteljev metal glasbe.

Policisti so na festivalu obravnavali tudi poskus samomora, ki se je zgodil v isti noči, kot naj bi se zgodilo posilstvo.

Poskus samomora mladeniča


Primorske novice sicer poročajo tudi o drugi črni statistiki, povezani s petdnevno prireditvijo, ki se je končala preteklo soboto. Po njihovih navedbah so policisti obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru, nekaj kurjih tatvin in poskus samomora, ki se je zgodil v isti noči, kot naj bi se zgodilo posilstvo. Dogodek so videli drugi obiskovalci in poklicali varnostnika, ki je mladeniču rešil življenje.

Drago Čigon