Črna kronika

Uboga Anica: Zlomila si je rebro in prst

nn
27. 7. 2015, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Trenutek nepazljivosti Ljubljančanke Anice je povzročil padec ob polikliniki, pri katerem se je poškodovala. Sogovornica se dogodka spominja, kot da bi se zgodil včeraj.

M24

Sredi julija pred dvema letoma se je Anica namenila iz poliklinike v bližnjo lekarno, ko se je pri stavbi Meksika na Njegoševi cesti v Ljubljani spotaknila ob betonsko izboklino. Ta je ob padavinah usmerjala smer odtekanja vode. Ljubljančanka je pri padcu utrpela zlom rebra, zlom prsta na nogi, odrgnino desnega kolena, odrgnino desne roke in odrgnino stopala.

arhiv Anice Janežič

BREZ OPOZORILNE TABLE

Po njenem mnenju bi padec lahko preprečila opozorilna tabla oziroma da bi bil tam postavljen znak za prepovedano hojo. Anica pravi, da se je kmalu za njo ob oviro spotaknila še mamica z otrokom v naročju in padla. Odgovorni so šele potem oviro odstranili.

Sogovornica želi, da pristojna oseba kazensko odgovarja, prav tako od države terja denarni obliž. Z njo se je sprva spustila v boj kar sama, saj ni imela denarja za odvetnika. Odškodninski zahtevek, v katerem je zahtevala odškodnino v višini 6376 evrov, je lanskega junija naslovila na državno pravobranilstvo. Iz državnega organa so ji odgovorili: »Ker nismo postavili betonske ovire, niso podani pogoji za odškodninsko odgovornost. Zato odškodninski zahtevek zavračamo

Anica je podala kazensko ovadbo. Ampak tu so se težave šele prav začele! Kakšne? Preberite v novi izdaji časopisa Svet24!

wikimedia