Črna kronika

Bodo obtožnice za mafijski umor 32-letne Zorice spisane pravočasno?

mr
21. 5. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Tožilci imajo še teden dni časa za vložitev obtožnice zoper četverico, ki so jo policisti ovadili ugrabitve, mučenja in uboja 32-letne Zorice Škrbič oziroma pomoči pri teh kaznivih dejanjih.

Arhiv Svet24

arhiv Svet24

Spomnimo. 26. junija nekaj pred 19. uro so ljubljanski policisti prejeli obvestilo o ugrabitvi ženske v ljubljanskem Trnovem. Po pričevanju očividcev so jo zakrinkani moški na Ziherlovi cesti pred Športnim društvom Partizan zbili s kolesa in jo, medtem ko je vpila na pomoč, strpali v belo alfo s koprskimi registrskimi oznakami. Naslednje jutro so v vasici Podpeč v občini Brezovica našli hudo poškodovano žensko, ki je še pred prihodom reševalcev na kraj dogodka umrla, belo alfo pa nedaleč stran – zažgano. 

Izkazalo se je, da je bila pokojna partnerica Dejana Vidmarja, ki je bil zaradi vpletenosti v »rop stoletja« novembra 2005 na prvi stopnji obsojen na 15 let zapora in stransko denarno kazen v višini 1,3 milijona evrov, sodba pa še ni pravnomočna. Po nekaterih informacijah so ugrabitelji od Škrbičeve hoteli izvedeti, kje so skriti zakladi ropa sefov banke SKB, mučili naj bi jo tudi tako, da so ji v rane vtirali sol.

arhiv Svet24

Brez obtožnice bodo osumljeni spuščeni na prostost

Tožilstvo mora po naših izračunih do polnoči 28. maja (oziroma pol leta po odreditvi pripora, ki je bil odrejen 28. novembra lani) vložiti obtožnico zoper osumljence, sicer jih bodo morali izpustiti na prostost, medtem ko se bo sodna preiskava nadaljevala, v tem primeru pa se kaj lahko zgodi, da kdo od njih ponikne v neznano. Za nekatera dodatna pojasnila smo se obrnili na ljubljansko okrožno tožilstvo, njihovih odgovorov pa v zahtevanem časovnem roku nismo dočakali in jih bomo objavili v prihodnjih dneh.

V zvezi z zadevo so trenutno pod ključem 27-letni Željko Petrović in 33-letni Blagoj Sazdov, ovadeni ugrabitve, mučenja in uboja, medtem ko za 32-letnega Senada Livadića, ki ga preiskovalci sumijo pomoči pri omenjenih kaznivih dejanjih, ni bilo dovolj obremenilnih dokazov za pripor.