Zabava

Miša Molk povedala resnico o Maraayi

Alesh Maatko
21. 5. 2015, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Razvpita voditeljica je spregovorila tik pred slovenskim nastopom na Evroviziji na Dunaju.

Alesh Maatko
Drevi se bo zgodil težko pričakovani drugi predizbor, kjer bo Slovenija držala pesti za dvojec Maraaya, ki mu stavnice obetajo uvrstitev v finale. 

Slovenija se bo predstavila kot predzadnja, 16. po vrsti. Poleg nje se bodo za finale borili še Azerbajdžan, Ciper, Češka, Črna gora, Islandija, Irska, Izrael, Latvija, Litva, Malta, Norveška, Poljska, Portugalska, San Marino, Švedska in Švica.

Evrovizijsko dogajanje vsako leto spremlja tudi nekdanja članica referenčne evrovizijske skupine, Miša Molk, ki je na družbenem omrežju iskreno spregovorila o letošnjih pesmi. »Največ komentarjev na slovenska predstavnika se nanaša na opazno in izven množice 'štrlečo' vokalno interpretacijo, spevno melodijo, sodobno in inovativno produkcijo. Slovenija kljub temu, da sta Maraaya 'duo', na odru v prvi vrsti izpostavlja pevko, kar je ob poplavi duetov letošnje Evrovizije gotovo prednost,« v uvodu poudari Molkova in dodaja, da gre pri naši skladbi za širok presek množic.

»To je dobro in obetavno za glasovanje žirije, saj se ocenjujejo skladbe od najboljše do najslabše, in skupek ocen da največje število glasov, medtem ko je na televotingu najbolj pomembno imeti čim več privržencev, ki glasujejo ZATE, in ne, da si 2. ali 3. ali najboljši. Tukaj lahko pride do odstopanja med napovedmi in realnim stanjem. Čeprav vedno zmaga skladba z največ po 12 ali 10 glasov, je lahko dober rezultat tudi, če vsaka država poda nekaj glasov,« vse skupaj pojasni Miša, ki še pravi, da sta Marjetkina (Raayeva) skladba in petje všečna. »Radijski potencial tudi izven Evrovizije, prepoznaven imidž in zapomljivost nastopa, ki ga lahko 'banalno' opišeš v preprostih besedah (una, k' 'ma slušalke, pa ena, ki kao igra violino). Marjetkin glas je zanimiv in všečen. Pesem je v osnovi radio friendly. Predvsem je pomemben tudi naš siceršnji angažma, kjer je Raay pravi mojster. In seveda naš celosten nastop. Vedeti pa moramo, da lahko veliko dobrega in slabega storijo komentatorji,« zaključi Molkova.