Črna kronika

Brezvestni policist izsiljeval invalidno beračico

P.R.
14. 5. 2015, 20.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Tožilstvo je vložilo obtožnico zoper pripadnika sarajevske policijske uprave Nijama Stuparja, ki naj bi izsiljeval beračico, invalidno Sanelo Baco. Ta je morala policistu vsak dan nakazati denar. Naposled ga je prijavila policiji. Informacijo je za bosanske medije že potrdil tiskovni predstavnik sarajevskega tožilstva, ki je dodal, da je obtožnico potrdilo tudi občinsko sodišče.

Arhiv

Kriminalisti z oddelka za gospodarski kriminal so pred pol leta prijeli policista s policijske postaje Stari Grad, Nijama Stuparja (32) iz Zenice, zaradi suma, da je zlorabil službeni položaj z namenom prilastitve in prejemanja daril ter drugih protipravnih koristi. Policist je namreč izsiljeval invalidno beračico Sanelo Baco.

Izsiljevanje je trajalo kar nekaj časa, naposled pa je Saneli prekipelo.

Ta je morala na Stuparjev račun za spletno igralništvo vsak dan nakazovati 20 mark (10 evrov). Izsiljevanje je trajalo kar nekaj časa, naposled pa je Saneli prekipelo. Zbrala je vsa dokazila o nakazilih in Stuparja prijavila policiji. Kriminalistična preiskava je, tako kaže, zaključena, Stuparja in poročilo o seznamu kaznivih dejanj pa so predali okrožnemu tožilcu.

Sanela je sicer javnosti že znana. Leta 2011 so namreč v oddaji Primeri X na televiziji Hayat TV prikazali posnetek amputacije Saneline noge. Amputacijo je morala Sanela prestati zaradi težav z drogo.