Črna kronika

Trupli staršev vrgel v greznico

P.R.
14. 5. 2015, 19.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Dragana Stamenkovića (46) iz srbske Niške Banje so obsodili na 30 let zapora, ker je brutalno umoril očeta Milana (71) in mamo Slavenko (63) ter njuni trupli odvrgel v greznico. Za rešetke gre tudi njegova partnerica Anita.

Arhiv

Krvavi zločin se je zgodil 19. septembra 2013 na dvorišču družinske hiše Stamenkovićev v Niški Banji. Dragan je materi zadal najmanj devet, očetu pa 11 udarcev z lesenim kijem.

Arhiv

Morilec Dragan bo v zaporu 30 let.

Tepel ju je po telesu in glavi, nesrečna Slavenka je umrla na kraju dogodka. Oče Milan je, kot so pozneje ugotovili pristojni, po tepežu še kazal znake življenja. Živ je bil tudi še takrat, ko ga je morilski sin skupaj s truplom žene vrgel v greznico.

Draganu je pri okrutnem dejanju pomagala njegova zunajzakonska partnerica Anita Stolić (40) iz Niša. Zločin sta želela prekriti tako, da sta naslednji dan odšla do greznice in poskušala trupli zakopati globlje, glavi mrtvih staršev pa je Dragan ovil v vreče. Morilski par je policija prijela teden dni po umoru, ko so v greznici odkrili razpadajoči trupli. Ves čas sojenja je Dragan vztrajal pri zgodbi, ki jo je povedal že preiskovalnemu sodniku.

Arhiv

Trupli Milana in Slavenke so našli en teden po umoru.

Dejal je, da ni nameraval ubiti staršev, češ da je usodnega dne prišel domov, da bi vzel nekaj denarja in hrane. Ves čas je poudarjal tudi, da zločin obžaluje. Pokojni starši so sicer sinu branili zvezo z Anito, ker se še ni uradno ločil od prve žene. Prav zaradi tega so se tistega dne tudi sporekli. Anita se je med postopkom branila, češ da je Draganu pomagala, ker ji je grozil in se ga je bala. Pri tej zgodbi je vztrajala celotno sojenje. Prvostopenjsko sodišče jo je zaradi pomoči pri uboju obsodilo na 15 let zapora, zaradi pomoči pri prikrivanju zločina pa na 7 let zapora. Sodnik ji je izrekel enotno kazen 20 let zapora.