Črna kronika

Pazite se novega načina vloma v vozilo!

M.J.
14. 8. 2014, 14.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič so v začetku meseca avgusta odkrili storilca kaznivega dejanja velike tatvine (vloma v vozilo), ki jo je izvršil s pomočjo prirejene naprave za motenje signala sistema za centralno zaklepanje vozila.

Profimedia

43-letni državljan Srbije(z urejenim statusom tujca za prebivanje v RS) je v času, ko je bil na izhodu med prestajanjem kazni zapora, izvršil kaznivo dejanje velike tatvine. Policisti so z zbiranjem obvestil in dokazov ugotovili, da je slednji s pomočjo prirejene naprave za motenje signala sistema za centralno zaklepanje vozila, 30. 7. 2014 vlomil v osebni avtomobil na parkirišču pred trgovskim centrom na Viču v Ljubljani.

Slednje je poskušal ponoviti še na drugem vozilu, vendar je lastnik pravočasno ugotovil, da mu je nekdo prestregel frekvenco in s tem onemogočil centralno zaklepanje na vozilu. Zoper 43-letnika bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj velike tatvine po 205. členu KZ-1B in kaznivega dejanja Izdelovanja in pridobivanja orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje po 306. členu KZ-1B.

Policija ponovno opozarja, da lastniki vozil, ko zaklepajo vozilo s t.i. daljinskim zaklepanjem, vedno tudi fizično preverijo ali je vozilo dejansko zaklenjeno.