Črna kronika

VIDEO: Umorjena Mojca Bric je zavpila: "Toni, reši me, ta me bo ubil"

Robert Marin
12. 8. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ljubljansko policijsko upravo so včeraj okoli 10. ure obvestili o streljanju v Starem trgu pri Ložu, v katerem sta umrli dve osebi. Po prvih podatkih je 52-letni moški v cvetličarni obiskal 38-letno žensko in ji začel groziti ter jo tudi fizično napadel. Ženska se je poskušala skriti, vendar jo je moški v skladišču druge trgovine dohitel in ustrelil, nato pa sodil še sebi.

Facebook
Po naših informacijah je pod streli svojega nekdanjega partnerja obležala Mojca Bric. Pokojna se je po besedah domačinov v Stari trg preselila pred približno pol leta, in sicer z goriškega konca, menda prav zaradi nasilja v družini, z bivšim pa naj bi kljub vsemu še naprej ohranjala stike. Mojca je delala v cvetličarni Sonček, živela pa je praktično čez cesto, v večstanovanjski hiši, skupaj s 13-letno hčerko, ki je bila med streljanjem prav tako na kraju zločina, skrita za smetnjaki pred trgovino, morilec njene matere pa naj ne bi bil njen oče.

Nikola Miljkovič/MKA

Nekdanji partner naj bi Mojco v cvetličarni zgrabil za vrat, a mu je nekako uspela pobegniti kakih 20 metrov čez dvorišče do trgovine Mercator, kjer je mesarju po besedah prič zavpila: »Toni, reši me, ta me bo ubil!« Brez pravega uspeha. Ko je v trgovino vstopil 52-letnik, oborožen s pištolo, naj bi prisotnim, mesarju in trgovkama, zagrozil, da bo »pospravil« še njih, če se bodo vmešavali v spor, zato so se razbežali. Kmalu zatem naj bi odjeknili trije streli ...

Nikola Miljkovič/MKA

Moški, ki ima pod hišo, v kateri je živela pokojna, pekarno in kebab, je za Svet24 povedal, da je Mojco nazadnje videl pred približno 10 dnevi, nato je po njegovih besedah odšla na dopust. Njenega nekdanjega partnerja in morilca pa je naš sogovornik nazadnje videl še kaka dva dni prej, ko je Mojci dostavil neke reči. Ko ga je pek pozdravil in ga vprašal, kako je, mu je odvrnil, da ne prav dobro, deloval je nemiren in kadil kot po tekočem traku. Je mar 52-letnik že takrat koval peklenski plan?