Svet

Zadnja objava Robina Williamsa

AŠ /G.G./STA
12. 8. 2014, 06.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Šerifovi pomočniki okrožja Marin v Kaliforniji severno od San Francisca so v ponedeljek okrog poldneva po lokalnem času odgovorili na nujni klic o nezavestnem moškem, ki ne diha in v hiši v kraju Tiburon odkril mrtvega 63-letnega slavnega komika Robina Williamsa.

Instagram

Na novico o Williamsovi smrti se je že odzvala vrsta njegovih filmskih sopotnikov in drugih osebnosti.

Šerifov urad sumi, da je šlo za "zadušitev po samomoru". Več bo znanega v torek na novinarski konferenci, ni pa skrivnost, da je imel legendarni igralec v zadnjih letih težave z alkoholom, spopadal pa se je tudi z depresijo.

Soproga oziroma vdova Susan Schneider je sporočila, da je izgubila moža in najboljšega prijatelja, svet pa enega najbolj priljubljenih umetnikov in čudovitega človeka. "Družina prosi za spoštovanje zasebnosti v času žalovanja, ljudje pa naj se ga spominjajo po neštetih trenutkih smeha in veselja, ki jih je dal milijonom po svetu," je sporočila vdova.

Reuters

Dobitnik oskarja za vlogo učitelja v filmu Dobri Will Hunting iz leta 1997, v katerem je zaigral skupaj z Mattom Damonom, se je zadnja leta ponovno spopadal z odvisnostjo od alkohola in depresijo. O tem se je sicer pošalil na njemu lasten način, ko je dejal, da je šel na rehabilitacijo v gorice, da si pusti odprte vse možnosti. Robin Williams se je rodil leta 1951 v Chicagu in se kot komik poskusil najprej pred svojo mamo z oponašanjem babice. Uspeh ga je vzpodbudil, da je nadaljeval z igranjem v srednji šoli in kasneje na Julliardu v New Yorku, kjer ga je učitelj John Houseman vzpodbudil naj se poda med komike.

Reuters

Med zvezdnike se je začel prebijati z vlogo v seriji Mork&Mindy, kjer je konec 70. in v začetku 80. let prejšnjega stoletja igral vesoljca, ki pride na zemljo s planeta Ork ter spozna privlačno zemljanko Mindy (Pam Dawber), s katero imata potem veliko zabavnih dogodivščin.

Reuters

V bogati igralski karieri je kasneje nizal uspehe s filmi, kot so Dobro jutro ,Vietnam, Očka v krilu (Mrs. Doubtfire), Društvo mrtvih pesnikov, Popaj, Kljuka, Jumanji, Awakenings, Življenje po življenju, Prebujenje in številnimi drugimi. Poleg oskarja za stransko moško vlogo v filmu Dobri Will Hunting, je Williams prejel še tri nominacije za isto nagrado v kategoriji glavnih moških vlog. V svoji karieri je med drugim dobil tudi štiri zlate globuse, dve glasbeni nagradi grammy in dve televizijski nagradi emmy.