Črna kronika

Na Bovškem mu je eksplodirala granata

M.J.
28. 1. 2014, 09.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V petek, 24. januarja 2014 ob 17.03 uri, je bila Policija obveščena o poškodbi z eksplozivnim sredstvom na Bovškem, kjer je telesne poškodbe utrpel 55–letni moški. Ugotovljeno je bilo, da je moškemu v neposredni bližini gospodarskega poslopja eksplodiralo neznano eksplozivno telo.

Zajem zaslonske slike

Omenjeni 55-letni moški je takoj po eksploziji stekel do svoje stanovanjske hiše, kjer so poškodovanemu domačini nudili ustrezno prvo pomoč in ga nato odpeljali do reševalcev v Bovec, kjer so mu reševalci ZD Tolmin nudili ustrezno zdravniško oskrbo. Poškodovanega so nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Po prvih ugotovitvah je 55-letnik utrpel poškodbe leve roke in noge.

Poleg bovških policistov so bili na kraju nesreče tudi novogoriški kriminalisti in strokovnjaki iz oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je domačin neznano neeksplodirano telo našel na območju Krna. Po sedanjih ugotovitvah je šlo najverjetneje za granato iz obdobja 1. svetovne vojne. V okviru preiskovanja okoliščin eksplozije in ogleda kraja dejanja, so policisti, kriminalisti in bombni tehniki iz oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije našli in zasegli še več nevarnih eksplozivnih teles iz obdobja prve svetovne vojne.