Črna kronika

Izživljal se je nad partnerko in ji grozil s smrtjo

M.J.
28. 1. 2014, 10.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Tržiški policisti so včeraj v okolici Tržiča obravnavali 42-letnega Blejca, ki je že dlje časa grdo ravnal s partnerko, včeraj zvečer pa je bil do nje ponovno nasilen. Glede na njegovo vedenje in ravnanja so policisti ocenili, da bi z nasiljem lahko še nadaljeval, s početjem pa bi tako lahko tudi ogrozil življenje in osebno varnost žrtve

Zato so mu policisti na podlagi dotedanjega grdega ravnanja in iz okoliščin, ki so jih neposredno zaznali ob prihodu na kraj dogodka, prepovedali približevanje žrtvi, ki je kršitelj ne sme prekršiti.

Kršitelj je ob izrečeni prepovedi približevanja kraj moral zapustiti, policistom pa izročiti ključe stanovanja, v katerem je živel skupaj z oškodovanko. Če tega nebi upošteval bi ga policisti odstranili s kraja.

Prepoved približevanja policija izreče, da zagotovi varnost oškodovancu in prepreči nadaljnje nasilje. Kot kraj se kršitelju določil kraj, kjer oškodovanec ali oškodovanka stanuje, dela, se izobražuje, je v varstvu ali se vsakodnevno giblje.

Prepoved približevanja določenemu kraju oziroma osebi zajema tudi prepoved nadlegovanja po komunikacijskih sredstvih, česar pa 42-letnik ni upošteval, saj je partnerko kljub prepovedi nadlegoval po telefonu.