Črna kronika

Obdolženi ukanil sodnico in pobegnil

M. R.
28. 11. 2013, 18.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ko sta pravosodna policista obdolženemu snela lisice, je izkoristil trenutek in pobegnil iz razpravne dvorane. Incident se je zgodil v sredo popoldne na ljubljanskem okrajnem sodišču. Pobegnil je Urban Prelac, ki na Dobu prestaja zaporno kazen dveh let in devetih mesecev zaradi tatvin in pečanja z mamili, v obravnavanem primeru pa mu sodijo zaradi tatvine.

policija.si

Ko sta pravosodna policista obdolženca pospremila v razpravno dvorano, je sodnica pred začetkom naroka odločila, naj mu z nog in rok snameta lisice. Na okrajnih sodiščih je namreč ustaljena praksa, da obdolženci niso vklenjeni, tudi če so pripeljani iz zapora, v primeru begosumnosti pa pazniki sodnika na to dejstvo posebej opozorijo, kar se v tem primeru ni zgodilo.

Pobegnil je tako hitro, da se paznika nista utegnila odzvati.

Možakar, osvobojen okovov, je nato izkoristil splet okoliščin in jo ucvrl neznano kam, sodnico, zapisnikarico in pravosodna policista pa je za nameček zaklenil v razpravno dvorano, saj je bil ključ, kot naročeno, v ključavnici na zunanji strani vrat. Policisti so bili o dogodku obveščeni okoli 13.40 in so takoj začeli vse aktivnosti za izsleditev pobegle osebe, vodstvo zaporov pa je za ubežnikom izdalo tiralico.