Slovenija

Na Pro Plusu na cesto še 25 ljudi

STA / S.R.
28. 11. 2013, 17.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pri pripravi proračuna 2014 v Pro Plusu glede na poslovne cilje ter makroekonomske razmere prihaja do kadrovskih usklajevanj. Gre skoraj v celoti za pogodbena sodelovanja, ki ob koncu leta ne bodo podaljšana, so pojasnili za STA. Števila sodelavcev, s katerimi bodo prekinili sodelovanje, ne razkrivajo. Neuradno naj bi jih delo izgubilo 25.

Svet24
Bodo na koncu umik POP TV in Kanala A iz digitalne prizemne mreže oddajnikov občutili tudi uporabniki v obliki zvišane naročnine?

Na Pro Plusu, ki oddaja televizijska programa Pop TV in Kanal A ter spletno stran 24ur.com, navajajo, da z omenjenimi ukrepi sledijo glavnemu cilju družbe - to je uspešno poslovanje tudi v prihodnje, "tako z vidika ustvarjanja dodane vrednosti za lastnika, naše gledalce in uporabnike spleta, kot tudi z vidika zagotavljanja uspešnega delovnega okolja za sodelavce Pro Plusa".

Na vprašanje, ali prekinjajo sodelovanje z novinarji ali tehničnim osebjem, v službi za odnose z javnostmi v tej medijski hiši ne odgovarjajo konkretno. "V skladu z našo poslovno in kadrovsko politiko števila in strukture sodelavcev, s katerimi zaključujemo sodelovanje, ne komuniciramo," so navedli.

Ukinili naj bi tudi nekatera dopisništva.

Kot navaja spletni portal Žurnal24.si, naj bi delo izgubilo 25 delavcev, tako med novinarji kot v tehnični podpori, ukinili naj bi tudi nekatera dopisništva, medtem ko naj bi precejšnjo spremembo doživela informativna oddaja 24ur zvečer. Odslej naj bi jo vodili le še voditelji oddaje 24ur.

Na Pro Plusu so sicer že spomladi napovedali, da bodo težkim tržnim razmeram prilagodili tudi procese in organizacijo v podjetju, med drugim se je po poletju poslovila oddaja 24ur ob enih. Tudi tedaj številke odpuščenih niso navajali, po neuradnih informacijah pa je šlo za 50 sodelavcev.