Črna kronika

Osnovnošolci pretepli učitelja matematike in ga zmerjali s pedrom

M.J.
10. 9. 2013, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Skupina osnovnošolcev je pretepla učitelja matematike, ko je v nedeljo zvečer okoli 20. ure na železniški postaji čakal svojo soprogo in otroka.

Thinkstock

Po pričevanju napadenega učitelja, so bili fantje stari med 12 in 15 let, med pretepanjem pa so vzklikali ''Ti si peder.'' Dogodek se je zgodil v Novem Sadu, učitelj pa je dobil težke telesne poškodbe, saj so se ga pobalini lotili z nogami. Učitelja so presenetili, ko se je s kolesom ustavil na bencinskem servisu, da bi napihnil pnevmatike na svojem kolesu in se kasneje usedel na klopco v parku, da bi pričakal soprogo in sina.

V nekem trenutku pa so do njega prišli fantje in ga vprašali, koliko je ura. Ko so slišali odgovor, so mirno odšli nekaj korakov dalje, kjer so pričakali še nekaj osnovnošolcev. ''Za najmanjšega od njih bi rekel, da hodi v šesti razred. Prišel je do mene in me vprašal, če poznam kakega pedra. Ko sem mu dejal, da ne poznam nobenega, se je zadrl 'Ti si peder'. '' V tem trenutku pa so pritekli še ostali mladoletniki in ga pričeli udarjati. Kljub temu, da je poskušal pobegniti, so ga zbili po tleh in mu prizadejali težje poškodbe, zlomili pa so mu tudi nos.

Pretepeni učitelj je bil iz bolnišnice izpuščen, isti večer pa so ga tudi že pozvali na prepoznavanje dveh mladeničev, ki pa sta bila veliko starejša od tistih, ki so ga napadli.