Črna kronika

Pred skokom v globino rešili žensko

G.S.
23. 7. 2013, 21.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Trije profesionalni kaskaderji so uporabili svoje bogato znanje za plemenito stvar: pijano in čustveno zlomljeno žensko so v zadnjem trenutku zaustavili, da se ni vrgla z balkona v štirinajstem nadstropju stanovanjskega kompleksa v kalifornijskem San Diegu.

Samomorilko so potegnili z balkona.

Kaskaderji, ki nastopajo v drugem delu filma Kick-Ass, so na ulici postavljali oder za zabavo ob premieri filma, ko so zagledali žensko, ki se je nagibala z balkona stanovanjske zgradbe na nasprotni strani avenije. Ko je neka priča zavpila proti njej, naj nikar ne skoči, so fantje zdrveli v akcijo. Varnostnik v zgradbi jih je odpeljal do stanovanja samomorilke. »Vdrli smo, bila je na terasi,« je povedal kaskader, ki se je ženski neopazno prikradel za hrbet in jo prav po medvedje objel okoli pasu. Za njim sta planila še njegova tovariša.

»Zgrabil sem jo pod kolenom in potegnili smo jo čez ograjo ter jo odnesli v sobo na kavč. Bila je zelo razburjena,« je povedal eden od reševalcev. »Če bi prišli dve sekundi pozneje, bi že skočila,« je še povedal.

Vendar pa se fantje zaradi dogodka niso počutili prav nič posebej herojsko. »Kot kaskaderji počnemo takšne stvari vsak dan. Le odzvali smo se na nenaden dogodek,« je dejal eden od njih.

Nesrečno žensko je prevzela policija in jo odpeljala v bolnišnico. Dežurni poročnik je povedal, da je bila obupana zaradi prekinitve zveze, hrabrost za skok pa si je vlivala z veliko količino vodke. »Bilo je zelo nevarno,« je še povedal poročnik. »Videl sem že poskuse samomora, pri katerih je samomorilec potegnil reševalca s seboj v globino.«

Trojica kaskaderjev, ki je rešila žensko.