Do nesreče je prišlo, ko je 41-letni voznik tovornega vozila vozil po lokalni cesti Golo - Rob, iz smeri Roba proti Golem in pred naseljem Zapotok zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v ovinku zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča izven vozišča po gozdnatem nasipu, kjer se je vozilo prevrnilo na bok in trčilo v drevesi. Poškodbe so bile tako hude, da je voznik na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v noči na petek obravnavali 27 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, šest pa jih je bilo lažje poškodovanih. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 35 kršitev javnega reda in miru ter 47 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 22-krat posredovali na javnih krajih in 13-krat v zasebnih prostorih, pridržali so enega kršitelja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali štiri voznike. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 24 tatvin, deset vlomov, šest poškodovanj tuje stvari, štiri lahke telesne poškodbe ter po eno kaznivo dejanje ponarejanje denarja in ponarejanje listin ter kaznivo dejanje v zvezi z mamili.