Slovenija

Domnevnim izgrednikom v Mariboru naj bi odredili pripor

STA
6. 12. 2012, 17.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Okrožnem sodišču v Mariboru so preiskovalni sodniki danes zaslišali 28 pridržanih domnevnih izgrednikov s ponedeljkovih protestov v Mariboru. Za več od njih so odredili pripor, v spletni izdaji danes piše časnik Večer.

Kdo so osumljeni napada na policiste, zaradi varovanja osebnih podatkov ni znano. V molk so se po poročanju Večera zavili tudi njihovi pooblaščenci, ki so zoper sklepe o odreditvi pripora že napovedali pritožbo.

Odvetnik Jure Šega je za Večer potrdil, da v predkazenskem postopku brani enega od osumljenih, za katerega je preiskovalni sodnik danes odredil enomesečni pripor. Po njegovem prepričanju ni razloga za ta ukrep, saj ponovitvena nevarnost ne obstaja. "Navsezadnje so bile demonstracije uperjene proti županu, ki je danes napovedal svoj odstop, torej ni nujno, da se bodo protesti v Mariboru nadaljevali," je povedal.

Na Okrožnem sodišču v Mariboru informacije, za koliko domnevnih izgrednikov je bil odrejen pripor, zaradi pozne ure danes še niso mogli potrditi. Odgovor naj bi poslali v petek.

Na ponedeljkovem protestu v Mariboru je policija pridržala 119 ljudi, v sodnem pridržanju jih je ostalo 28. Po podatkih Policijske uprave Maribor se je shoda udeležilo okoli 8000 ljudi, ta je sprva potekal mirno, nato pa se je sprevrgel v nasilje.

Mariboru se sicer obeta nov protestni shod. Tako imenovana četrta mariborska vstaja je napovedana za 14. december, pa čeprav je župan Franc Kangler danes napovedal svoj odstop.