Ferrari

Čakalna vrsta je do leta 2026 polna

A.Š.
16. 11. 2023, 20.35
Deli članek:

Če imate polno denarnico in bi si radi danes omislili ferrarija, boste nanj čakali vse do leta 2026.

Ferrari
čakalna doba Ferrari

Šef Ferrarija Benedetto Vigna je omenil, da so knjige naročil tako polne, italijanska znamka pa ima toliko povpraševanja, da so kapacitete za leto 2025 polno zasedene. Torej novi ferrari? Leta 2026!

Do zdaj je pri Ferrariju letošnje leto obilno rodilo, prodaja v prvih devetih mesecih pa je višja za 5,3 odstotka v primerjavi z lani. Impresivna številka, sploh če upoštevamo, da purosangue še ni niti v polnem zagonu, predstavljal pa bo kar 20 odstotkov vse proizvodnje v Maranellu.

V tretjem četrtletju so hibridni ferrariji prvič v zgodovini prehiteli klasične. Med julijem in septembrom so elektrificirani primerki dosegli 51,3 odstotka. Spomnimo, hibridni modeli so štirje, klasičnih pa je sedem.

Vigna je potrdil, da prvi čisto električni ferrari prihaja v zadnjem četrtletju 2025 in da so z razvojem pred rokom, od junija 2024 pa bo v Maranellu začela delovati tudi nova tovarna za hibride in električne modele. 

Ferrari načrtuje, da bo do leta 2030 delež hibridov znašal 40 odstotkov, električnih modelov bo 40, klasike pa le še 20 odstotkov. Vigna je dodal, da bodo bencinsko gnani ferrariji prisotni še dolgo časa.