Dunaj

28-letnica nenadoma umrla po posegu pri kozmetičarki

J.V.
16. 11. 2023, 20.05
Posodobljeno: 16. 11. 2023, 22.01
Deli članek:

Dunajčanka je lepotni poseg na ustnicah opravila v kozmetičnem salonu, nekaj dni kasneje pa dobila hud glavobol. Svojci za smrt krivijo zdravnike, v bolnišnici pa pojasnjujejo, da je pacientka utrpela "izredno redko avtoimunološko reakcijo". Kozmetičarka je medtem izginila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sredi oktobra je zaradi zapletov po kozmetičnem posegu na ustnicah umrla 28-letna Dunajčanka. Svojci po poročanju Krone za smrt krivijo zdravnike, v bolnišnici pa pravijo, je pacientka utrpela "izjemno redko avtoimunološko reakcijo".

28-letnica je lepotni poseg opravila v kozmetičnem salonu 4. oktobra, nekaj dni kasneje pa dobila hud glavobol. Najprej je odšla na kliniko Floridsdorf, kjer je dobila protibolečinske tablete. Ker pa je glavobol vztrajal, je odšla še na kliniko Donaustadt, kjer so jo večkrat zavrnili in sprejeli šele 17. oktobra, predpisali pa zdravila za krepitev imunskega sistema.

Svojci trdijo, da so jo v bolnišnico sprejeli prepozno

Dva dni kasneje je mladenka umrla. "Zato smo prepričani, da zdravljenje ni bilo skrbno opravljeno," je poudaril pravni zastopnik soproga 28-letnice. Svojci za smrt krivijo zdravniško malomarnost, v bolnišnici pa so danes pojasnili, da je pacientka utrpela "izredno redko avtoimunološko reakcijo" in da ni bilo možnosti, da bi ji rešili življenje.

Po besedah direktorja klinike Lotharja Mayerhoferja še ni jasno, katera snov je bila uporabljena pri lepotilnem posegu. Od zapleta pa tudi o kozmetičarni ni več sledi. "Na telefonsko številko, ki nam jo je dala pacientka, se nihče ne oglaša," je pojasnila nevrologinja Regina Katzenschlager. Rezultat obdukcije, ki vključuje tudi toksikološko preiskavo, še ni znan.