Popolna norost

Video: Hrvati so se stepli na najbolj nevarnem odseku rally proge

Ž.K.
23. 4. 2023, 21.29
Posodobljeno: 23. 4. 2023, 21.32
Deli članek:

Le sekundo ali dve je manjkalo, da bi na Hrvaškem prišlo do velike tragedije. Obiskovalci tekme WRC v rallyu so se stepli sredi proge in umaknili tik preden je mimo njih kot iz katapulta izstrelilo tekmovalni avto.

youtube
Varnostniku je pri umiku s ceste spodrsnilo in le za las se je rešil.

Pravijo, da človeška neumnost nima meja. Dogodek na tekmi svetovnega pokala v rallyu je več kot zgovoren dokaz zato. Več obiskovalcev si je iz neznanega razloga skočilo v lase, zapele so pesti pretep pa se je preselil prostora za gledalce kar na tekmovalno progo. Varnostniki so udeležence poskušali pomiriti in jih spraviti s ceste, a se eden od srboritežev ni dal in vztrjal pri prepiranju na progi. Kljub temu, da so se je iz publiek slišalo več paničnih krikov, naj se za božjo voljo že umakne s proge in da je posredoval celo policaj, je razburjeni gospod vztrajal pri svojem. Po dobri minuti se je vendarle vrnil na prostor za gledalce, v tistem trenutku pa je mimo poletelo tekmovalno vozilo. Če bi moški na progi vztrajali le trenutek dlje, bi danes zagotovo poročali o več smrtnih žrtvah.

Na dogodek so se odzvali tudi organizatorji, ki so v sporočilu po končani tekmi zapisali: “Najostreje obsojamo vedenje neodgovornih posameznikov, prikazano na tem posnetku. Ti prizori ne utelešajo prave navijaške skupnosti, ki strastno spremlja avtomobilski šport in tekmovanja. S to neodgovornostjo niso ogrozili samo sebe, ampak tudi življenja uradnih oseb, prostovoljcev na tekmovanju in tekmovalne posadke. Kot je vidno na posnetku, so uradne osebe in naši prostovoljci naredili vse, da bi ta dogodek preprečili in zavarovali cesto, pri tem pa so ogrozili tudi svoja življenj.,"