Nočni obračun v diskoteki

V smrt Tomislava je vpleten tudi policaj

Ž.K./G.G.
23. 4. 2023, 17.57
Posodobljeno: 23. 4. 2023, 18.12
Deli članek:

V nočnem streljanju v diskoteki Ritz v Zagrebu je včeraj življenje izgubil znani kriminalec, 41-letni Tomislav Sabljo. Hrvaški preiskovalci so danes na tiskovni konferenci predstavili več podrobnosti tragičnega dogodka.

twitter
Tomislav Sabljo

Kot so pojasnili, naj bi bil Tomislav Sabljo s svojo družbo v enem od separejev. Okoli 4. ure zjutraj naj bi se zapletel v verbalni konflikt z enim od gostov diskoteke. Segel naj bi po pištoli, ki jo je imel skrito pod jopičem in jo moškemu, s katerim sta si skočila v lase, prislonil na trebuh.

Ko je za incident zvedel 37-letni varnostnik, ki je skrbel za red v lokalu, je vzel pištolo, ki jo je imel pri sebi njegov 26-letni sodelavec in odšel do Tomislava. Namesto, da bi se stvari umirile, pa se je spor le še bolj razvnel, in končal tako, da je varnostnik Sablja večkrat ustrelil v trebuh.

Pištolo je nato vrnil 26-letnemu sodelavcu, ta pa je s kraja zločina odšel. Tomislav Sabljo je za posledicami strelnih ran umrl le nekaj minut na kraju dogodka.  Preiskava je pokazala, da 26-letni varnostnik, ki je poskrbel za strelno orožje, uslužbenec hrvaške policije, ki pa je zaradi hujših kršitev pravil trenutno v suspenzu. Kot so še povedali preiskovalci, je imel suspendirani policist tako orožni list, kot dovoljenje za nošenje orožja.

Oba osumljenca sta že v priporu, zaplenjena pa je bila tudi pištola, za katero policisti menijo, da je bila uporabljena pri zločinu.

Tomislav Sabljo je bil star znanec policistov, ki se je konec lanskega leta znašel na sodišču zaradi poskusa izsiljevanja nekega starejšega moškega. Osumljen pa je bil tudi trgovanja z narkotiki. Na sodišču se je znašel zaradi obtožb, da je bil eden od vodilnih v tolpi, ki je tihotapila marihuano in kokain iz Albanije in Črne gore na Hrvaško. V njegovi združbi so se po navedbah policije ukvarjali še z izterjavo dolgov, ki so jo podkrepili z različnimi oblikam groženj, del so jih tudi realizirali. Po oceni tožilstva si naj bi na nezakonit način prigrabili več kot 10 milijonov evrov. Ker jim tega niso uspeli dokazati, so Sabljo in njegova druščina julija 2021 odkorali iz pripora. Sabljo pa se ni »znal vesti« in je že po dobrem tednu znašel v priporu, ker se je lotil svoje »stranske obrti« - izsiljevanja, česar se ni odrekel vse do konca.