Konec sanj

Tadej Pogačar hudo padel in odstopil

Ž.K./STA
23. 4. 2023, 13.15
Posodobljeno: 23. 4. 2023, 14.26
Deli članek:

Tadej Pogačar si je želel zmage še na tretji dirki po Ardenih, a se je zapletel z Mikkelom Honorejemin padel.

Profimedia
Tadej Pogačar

Tadej Pogačar je sanjsko pričel letošnjo kolesarsko sezono. Nasprotnike je premagoval kot za šalo in nizal zmago za zmago. Tako je bilo tudi na dirkah po Ardenih. Zmagale je tako na dirki Amstel gold, kot na Valonski puščici in če bi mu danes uspelo prvemu prečkati ciljno črto na 258 kilometra dolgi klasiki Liège–Bastogne–Liège, postal šele tretji kolesar, ki mu je to uspelo. To bila odličn apopotnica pred pripravami na največjo dirko leta Tour de France.

A po tem, ko je ves kolesarski svet z nestrpnostjo pričakoval dvoboj med našim junakom in svetovnim prvakom Remcom Evenepoelom, je našemu heroju načrte prekrižala usoda. Na 85. kilometru dirke se je zapletel Mikkelom Honorejem in padel. To je eden redkih usodnih padcev za našega šampiona, saj je do sedaj odstopil le  na San Sebastianuleta  2019.

Znanih je že več podrobnosti glede padca in poškodb 24-letnika. Kolesarski portal Cyclingnews je poročal, da je padel med spustom, Eurosport pa prek belgijske televizije RTBF, da je padec povzročil Danec Mikkel Honore (EF Education-EasyPost), ki je na spustu predrl gumo in na tla nehote pokosil še Pogačarja. Oba sta morala kasneje odstopiti.

Ekipa UAE Team Emirates je potrdila padec prek Twitterja. "Več informacij o njegovem zdravstvenem stanju bomo sporočili, ko jih bomo imeli," so dodali. Kasneje je ekipa sporočila, da si je ob padcu poškodoval zapestje in je trenutno na poti v bolnišnico, kjer ga bodo natančneje pregledali.