Avto-moto

Ford predstavlja osveženega focusa

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
24. 2. 2014, 09.28
Posodobljeno: 24. 2. 2014, 17.30
Deli članek:

Ford je osvežil kombiliuzino Focus. Slednja je zdaj modernizirana, z novim prednjim delom in posodobljeno kabino.

Fordu je ponovno uspelo osvežiti vozilo, pri katerem so novosti opazne že na daleč. 

Vse se začne pri prednjem delu novega focusa, kjer opazimo ostrejše žaromete in mrežo hladilnika v stilu Aston Martin. Focusov prednji del je povzet po novem mondeu, katerega prihod v Evropo pričakujemo jeseni letos. Prvič v zgodovini modela so meglenke robate in ne več okrogle. S še nekaj drugimi malenkostmi je novi focus zdaj še bolj odrasel in fin.

Še največje spremembe pa zagotovo opazimo v sami kabini, konkretno za volanom. Ford je namreč spremenil celotno osrednjo konzolo, čeprav je arhitektura armaturne plošče ostala enaka. Focus je z osvežitvijo dobil novi 8-palčni na dotik občutljiv zaslon, je pa Ford pripravil tudi novi Sync2 programski paket s prostoročnim upravljanjem. Preko tega sistema bomo lahko celo nastavili cilje v navigacijski sistem.

Tudi volan je nov, sedaj oblečen v debelo in mehko usnje za boljši oprijem. Ford je v focus skoraj povsod vgradil nove, bolj kvalitetne materiale - volan, ročica menjalnika, ročna zavora, armaturna plošča ... V glavnem pa so dobre lastnosti ostale, med njih štejemo tudi dober stranski oprijem na sedežih.

Všeč nam je predvsem to, da je sedaj upravljanje veliko enostavnejše in bolj intuitivno ter da se je Ford odločil zreducirati število gumbov in stikal. Več o vožnji pa ob prvem testiranju!