Vreme

V zahodni Sloveniji jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno

STA / J. P.
24. 2. 2014, 09.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno, a se bo čez dan oblačnost občasno stanjšala. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo delno jasno, zjutraj bo ponekod lahko megleno. Jutri zjutraj in deloma dopoldne bo predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji prehodno spet nizka oblačnost. Čez dan se bo tam jasnilo, predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije pa se bo oblačnost povečala. Pihati bo začel južni ali jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, v alpskih dolinah do -6, najvišje dnevne od 9 do 15 stopinj Celzija, v zatišnih legah ter v alpskih dolinah pa bo nekoliko hladneje.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih krajih Italije in ob Jadranu bo precej jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno, a se bo čez dan predvsem na avstrijskem Koroškem in Štajerskem delno zjasnilo.
Jutri bo sprva v notranjosti Hrvaške nizka oblačnost, čez dan se bo postopno zjasnilo. Drugod bo delno jasno, jutro bo ponekod megleno. Popoldne bo bolj oblačno v hribih severne Italije in zahodne Hrvaške.

Vremenska slika: Iznad vzhodne sega čez srednjo Evropo nad Balkan in severno Sredozemlje območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka k nam v nižjih plasteh ozračja razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V sredo bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ki bo zvečer ponehal. Še nekoliko bolj oblačno, a večinoma suho, bo v četrtek.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek bo vremenski vpliv na zahodu ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden. Drugod bodo pri najbolj občutljivih sprva še možne manjše težave, v drugi polovici dneva pa vreme ne bo povzročalo težav.