Avto-moto

Nova škoda yeti

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
14. 8. 2013, 09.15
Posodobljeno: 14. 8. 2013, 09.26
Deli članek:

Škoda je objavila prve ilustracije osveženega yetija, ob tem pa napovedala premierno predstavitev na IAA v Frankfurtu.

Škoda je objavila ilustracije osveženega yetija, ki ga bodo uradno predstavili na IAA v Frankfurtu, ki poteka med 12. in 22. septembrom. Napovedani sta dve različici, pri čemer bo prva namenjena urbanim okoljem (City), druga pa brezpotjem (Outdoor).

Pri osveženem yetiju opazimo nekoliko spremenjen videz vozila, čeprav silhueta obstaja enaka. Nekoliko ostrejši in jasnejši žarometi, nova mreža hladilnika, prednji odbijač in pragi bodo lahko v isti barvi kot vozilo, ali pa bodo iz črne plastike (za Outdoor različico). Prvič bodo na voljo tudi biksenonski žarometi z integriranimi LED dnevnimi lučmi. Osvežen je tudi zadek, kjer opazimo žaromete z novo grafiko. 

Škoda bo poskrbela tudi za udobje in je tako na novo zastavila armaturno ploščo, ki sedaj spominja na tisto v novi octaviji. Med novosti štejemo trikraki volan, nove materiale in okrasne letvice.

Na voljo bo sedem različnih motorjev z močjo od 79 do 125 kW in štirikolesni pogon s haldexovo sklopko. O cenah še ni govora, bo pa osvežen yeti na voljo konec letošnjega leta.