Črna kronika

Zaprašili Jankovićevo občino

Simon Rosc
14. 8. 2013, 09.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

PREPLAH Mestno občino Ljubljana je včeraj presenetilo nevarno pismo, ki naj bi bilo naslovljeno na župana Zorana Jankovića, iz njega pa se je vsul bel prah.

Svet24, Mediaspeed

Včeraj okoli 8.15 zjutraj so na Mestni občini Ljubljana prejeli pošiljko z nadvse sumljivo vsebino. Iz pisma, ki naj bi bilo naslovljeno na župana Zorana Jankovića, se je namreč vsul bel prah. Zaradi zagotavljanja varnosti so prisotni ob odpiranju pisma – po neuradnih informacijah naj bi bili zraven trije zaposleni – nemudoma  poklicali gasilce in policijo, ti pa so sprožili postopke in ustrezne ukrepe, ki se izvajajo v primeru izpostavljenosti domnevno nevarni snovi. Policisti so kraj dogodka zavarovali, obvestili pa so tudi druge službe s področja varovanja zdravja.

Svet24, Mediaspeed

Kot so pojasnili gasilci, je v prostore najprej vstopil policijski protibombni oddelek, ki je preveril, ali gre morda za eksplozivno snov. Gasilci so kar tam opravili hiter test za antraks, a je bil negativen. Belo snov so nato odpeljali na nadaljnje analize na veterinarsko fakulteto, kjer pa rezultati testov niso pokazali sledi nevarnih snovi v prahu. Policisti bodo zdaj skušali izslediti pošiljatelja in preverili, ali gre za kaznivo dejanje. Na Policijski upravi Ljubljana včeraj še niso mogli potrditi, ali je bilo pismo naslovljeno na ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Svet24, Mediaspeed
Kdo ga je želel prestrašiti?