Avto-moto

Novi lamborghini

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
25. 2. 2013, 15.35
Posodobljeno: 25. 2. 2013, 15.45
Deli članek:

Ne, nitro ni superšportnik. Niti limuzina in ne crossover. Gre za traktor. In če mislite, da so traktorji samo za delo, potem se motite.

Famozna italijanska znamka Lamborghini slovi po okusno oblikovanih superšportnikih. Na tem mestu bi se kmetovalci ne popolnoma strinjali. Znamka namreč slovi tudi po traktorjih, od koder pravzaprav izvira njihova tradicija.

Kakorkoli že, Lamborghini je predstavil novi traktor z imenom Nitro. Če že morate delati na polju, počnite to s stilom. LED žarometi, modeliran pokrov prtljažnika in polno stilskih dodatkov dokazuje, da je lahko tudi traktor lep stroj.

Lamborghini pa je v nitru poskrbel tudi za kokpit in voznikov prostor. Omogoča 360 ° pregled okoli kabine, kar omogočajo velika dodatno izolirana stekla. V traktorju je prav tako prijetno prostorno, oprema kot je klimatska naprava pa ne bo kaj čudnega. Za moč skrbi štirivaljni deutzov tier 4i motor, ki je spet z mehaničnim petstopenjskim menjalnikom in tristopenjskim Powershift sistemom.

Sicer bo nitro imel tudi serijsko parkirno zavoro in kolutne zavore, pri zaviranju pa bo pomagal servo sistem. Več o vozilu si lahko preberete na spletni strani proizvajalca.