Avto-moto

V Ženevi bomo spoznali SUV Mokka, Astro OPC in RAD e

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
9. 2. 2012, 08.35
Posodobljeno: 21. 2. 2024, 18.38
Deli članek:

Opel se je odločil, da bo na avtosejmu v Ženevi predstavil tri novosti. Prvi je mokka, SUV o katerem je bilo že nekaj govora, a le malo konkretnega. Druga novost je RAD e, prvo električno kolo, ki so ga sestavili s pomočjo znanj o električnih avtomobilih. Tretja novost je športni model Astra OPC.

Opel bo z modelom Mokka vstopil v hitro rastoči segment SUV-B, kompaktnih SUV-jev. Mokka je 4,28 metrov dolg SUV, Opel obljublja, da bo kljub meram pet potnikov sedelo udobno. Motorji, ki bodo na voljo so 1,6-litrski bencinski (84 kW), 1,4-litrski turbinsko polnjen (103 kW) in dizelski 1.7 CDTI (96 kW).

V novi mokki bo na voljo tako pogon na prednja kolesa kot štirikolesni pogon. Med serijsko opremo bo spadal ESP, sistem proti izgubi oprijema, hill start assist in hill descent control - zadnja dva pomagata pri vožnji po klancih navzgor in navzdol.

RAD e je futuristično električno kolo, v katero so pri Oplu vpeli znanje o električnem avtomobilizmu. Električno kolo ima vgrajen 250-vatni motor, ki kolesarju pomaga pri poganjanju. Ta pomoč lahko traja med 60 in 145 kilometri.

Več o astri OPC si lahko preberete tukaj.