Avto-moto

Jedka astra

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
9. 2. 2012, 08.51
Posodobljeno: 9. 2. 2012, 09.01
Deli članek:

Na avtosalonu v Ženevi (8.-.18. marec), bo Opel prvič predstavil tudi najbolj športno astro OPC. Šele pred kratkim so predstavili GTC različico modela, Opel pa je že objavil prvi fotografiji športnika, ki bo brez težav dosegel hitrost 250 km/h. Sicer pa bo Opel predstavil tudi izboljšave za druge hišne modele.

Astra OPC. Ime, ob katerem ljubiteljem znamke zadrdra srce. To ni nič čudnega, saj smo že navajeni, da so različice OPC pri Oplu sinonim za najmočnejše različice. Tako bo Opel na avtosalonu v Ženevi prvič predstavil divjo astro OPC, katere 2,0-litrski bencinski motor z direktnim vbrizgom goriva in turbinskim puhalom proizvede 206 kW moči in razvije ka 400 Nm navora! Končna hitrost je omejena na 250 km/h. Nobena tovarniška astra do zdaj, ni bila hitrejša. 

Seveda pri športnici ne bo manjkala HiPerStrut vzmetna noga, ki bo pomagala moč prenašati na asfalt. Na voljo bo tudi sistem FlexRide. Voznik bo tako lahko izbiral tudi med Sport in OPC modusom vožnje, v katerih bo vse otrdelo - vse zavoljo dinamične vožnje.

V astri OPC bodo vgrajeni školjkasti sedeži, ki bodo omogočili tudi sedenje bližje tlem, lahko pa jih nastavimo v 18 različnih položajev.

Med drugim bo Opel na avtosalonu predstavil tudi nov 2.0 BiTurbo CDTI za model Insignia. Motor proizvede 143 kW moči in 400 Nm navora, najnižja poraba pa bo 4,9 litrov. Predstavitev modela Mokka in električnega kolesa RAD e, najdete tukaj.