Avto-moto

Korando zdaj še cenejši

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
7. 2. 2012, 16.09
Posodobljeno: 7. 2. 2012, 16.15
Deli članek:

Pri zastopniku za vozila Ssangyong, KMAG d.d., so nam sporočili, da so na model Korando še dodatno znižali ceno za 1.500 evrov. Zdaj bo za dobrih 23.000 evrov kupec dobil precej bogato opremljenega koranda s štirikolesnim pogonom in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Pogonski agregat za akcijski model je 2,0-litrski dizelski, moč se prenaša preko vseh štirih koles, sicer pa je motor vpet s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.
Oprema, ki jo model vsebuje je:

Med varnostno opremo bomo našli šest zračnih blazin in zaves, ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne sile EBD, ESP - elektronski nadzor stabilnosti vozila, ARP – sistem proti prevračanju vozila (Anti Rollover Protection), BAS – sistem za pomoč pri zaviranju v sili (Brake Assist System), HAS – sistem za pomoč pri speljevanju v klancu (Hill Assist System), aktivna vzglavnika (voznikov in sovoznikov sedež), prednji meglenki, zadnja meglenka, ISOFIX otroška varnostna sidrišča, elektronska blokada motorja proti kraji (imobilizator), samodejno odklepanja vrat v primeru trka.

Za udobje bodo skrbeli samodejna klimatska naprava s protiprašnim filtrom, servo volan, električni pomik stekel, usnjen volanski obroč in usnjena prestavna ročica, centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem, potovalni računalnik, 2-dinski radio s CD/MP3 predvajalnikom, USB priključkom in Bluetooth prostoročno povezavo ter šestimi zvočniki, upravljanje avdio naprave na volanu, tempomat, parkirni senzorji (zadaj), električno ogrevana prednja sedeža, električno ogrevano prednje vetrobransko steklo, voznikov sedež nastavljiv po višini in globini in z ledveno podporo, dnevne luči, ECM elektronska samodejna zatemnitev kabinskega vzvratnega ogledala, nastavljiva višina svetlobnega snopa prednjih žarometov, posamično vpetje zadnjih koles, vstopne luči v prednjih vratih, zadnja klop deljiva 60:40, sredinski naslon za roko na zadnji klopi, rolo za zakritje prtljažnega prostora, mreža v prtljažnem prostoru, začasno nadomestno kolo.

Sicer pa k nas bodo razveseljevali tudi 17-palčna platišča iz lahke litine s pnevmatikami 225/60 R17, električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali v barvi vozila z vgrajenima LED smerokazoma, odbijači in obrobe v barvi vozila, zunanje kljuke za odpiranje vrat v barvi vozila, zadnji zračni spojler, strešna nosilca, samodejna zatemnitev vetrobranskega stekla v primeru močne sončne svetlobe, zatemnjena stekla.
Tovarniško izmerjena porabo dvolitrskega motorja je 6,4 litrov/100 km, sicer pa sam motor proizvede 129 kW moči (175 KM). Pri tem pa KMAG d.d. opozarja, da ponudba velja za omejeno količino vozil, ki so na zalogi. Cena za koranda z zgoraj našteto opremo je 22.990 evrov. Ne smemo pa pozabiti še na petletno tovarniško garancijo!