Milutin Sredojević je, zanimivo, igralsko kariero v osemdesetih letih začel pri mlajših kategorijah Olimpije, v članski konkurenci pa prvič nastopil v dresu viške Svobode (v sezoni 1987/88). Potem se je napadalec, rojen ob koncu šestdesetih v Prokuplju, v južni Srbiji, vrnil v domače kraje in brez vidnega uspeha sredi devetdesetih končal igralsko kariero.

sredojevic
Profimedia


Sredojević je uspešnejši kot trener, ime si je naredil predvsem z delom v Afriki, kjer deluje od leta 2001 dalje. Ne le v klubskem nogometu na črni celini, vodil je tudi reprezentance Ruande, Ugande in Zambije. Slednjo je moral zapustiti letos poleti, a se je že po desetih dneh vrnil na klop Ugande. Selitev iz Zambije v Ugando je seveda povezana z njegovimi nečednimi posli. Prijavila ga je natakarica v stadionskem gostinskem lokalu. Decembra lani naj bi ga 39-letno dekle vprašalo, če želi sladkor v kavi, on pa je s kretnjo pokazal nanjo in ji dejal, da bi potreboval sladkor drugačne vrste. Pozneje istega dne naj bi natakarico seksualno nadlegoval, jo otipaval na neprimeren način.V trenutku, ko je bila podana prijava zoper njega, je vodstvo Nogometne zveze Zambije z njim prekinilo sodelovanje, vodilni možje ugandskega nogometa pa so že potrdili, da bo lahko njihovo izbrano vrsto ne glede na vse vodil do konca triletne pogodbe.

Sredojević je bil obtožen, prisodili so mu dve ločeni triletni zaporni kazni, nakar sta bili obe spremenjeni v enotno petletno kazen, a na njegovo srečo pogojno. Tako Srbu ne bo treba za zapahe, seveda ob pogoju, da v tem času ne bo ponovil takšnega prekrška.