Igre

Juhu, nadaljevanje Angry Birds je tu

S.R.
27. 9. 2012, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kljub vsem različnim izvedenkam, ki so jih dobili jezni ptiči (Rio, Space, Seasons, itd.) pravega nadaljevanja ni bilo vse do zdaj.

Od 27. septembra je namreč na voljo pravo pravcato nadaljevanje izjemne uspešnice Angry Birds, ki je dokaj neznano finsko podjetje Rovio spremenila v več milijard evrov vredno podjetje in to v rekordnem času. Izvirni ''jezni ptiči'' so se v Applovi spletni trgovini pojavili decembra leta 2009 in kmalu postala svetovna senzacija. Do danes so ptiči z vsemi različicami na vseh možnih operacijskih sistemih in platformah zabeležili že preko milijardo prenosov in upravičeno veljajo za eno največjih zgodb o uspehu.

Čas je torej za prvo uradno nadaljevanje z naslovom ''Bad Piggies'', v katerem imajo glavno vlogo sicer zlobni prašički. Spremenil se je tudi sam koncept igre, saj ne gre več za razbijanje vse bolj zapletenih struktur, temveč za premikanje prašička po zemljevidu in nabiranje različnih predmetov. Še vedno pa je na delu privlačna fizika, ki je igro ''Angry Birds'' napravila tako priljubljeno. Svojega prašička do cilja sicer spravimo z grajenjem različnih naprav, ki zlobnim zelenim prašičem omogočajo premikanje po zemljevidu.

Vsak nivo se tako začne z gradnjo. Igralci lahko tako ustvarijo čuda različnih ''vozil'', ki prašičke nato popeljejo od točke A do točke B, vmes pa je seveda treba nabirati predmete. Na voljo je le peščica gradbenih elementov, tako da so ''jezni prašički'' še vedno prav tako hitra igra kot predhodnik in se jo z veseljem lotimo med čakanjem pri zobozdravniku ali kje drugje.

Sicer je težko napovedati, ali bodo prašički tako uspešni kot ptiči, a vsi potrebni elementi za uspeh so vsekakor tu: hitro in zabavno igranje, barvitost, smešni zvoki in predvsem dostopnost. Slednja pomeni, da bomo lahko tako kot pri jeznih ptičih na naslednji nivo napredovali tudi če ne bomo dobili vseh treh zvezdic. Seveda pa jih bomo še vedno poskušali dobiti ob ponovnem igranju.

''Bad Pigigies'' je od 27. septembra na voljo za naprave z operacijskim sistemom iOS, računalnike Mac, ter za android, kmalu pa bo na voljo tudi za Windows Phone.