Astro

Kaj piti to jesen? Odvisno od vašega astrološkega znaka ...

mb,sn
12. 9. 2019, 18.00
Deli članek:

Vsak ima svojo najljubšo kavo, vino, pivo, celo koktajl. Kaj pa je z osvežilnimi in hranljivimi sadno-zelenjavnimi brezalkoholnimi napitki?

Dreamstime
Pijmo čim več - in čim bolj zdravo.

Če se nikakor ne morete odločiti, ali bi si pripravili napitek iz korenčka ali rdeče pese, ga naslednjič zmešajte po navodilih horoskopa. Za vsako zodiakalno znamenje obstaja najprimernejši zmešanček, zato preverite, kateri je pisan prav na vaše brbončice.
Čas za pripravo je seveda idealen, saj smo v času, ko je narava s svojimi darovi najbolje založena.

Oven

S korenjem, jabolkom in ingverjem

Ognjeni ovni, ki jim vlada Mars, so neodvisni voditelji z impulzivnim značajem, zato je zanje potreben ravno tako močan zmešanček, denimo iz korenja, jabolk in ingverja. Poleg močnega, začinjenega okusa se takšen napitek lahko pohvali tudi s protivnetnimi lastnostmi, ki pomagajo koži, da je videti zdrava in sijoča, kar bo samo še povečalo že prirojeno ovnovo samozavest.

Sestavine in priprava: 1 skodelica korenja, 1 žlica naribanega ingverja, 1 jabolko, 1 banana, sok ½ limone, ½ skodelice ledu, ½ skodelice vode. V mešalniku zmešajte vse sestavine in uživajte.

Bik

Paradižnikov sok

Bik je zvest in zanesljiv, pa tudi čuten, rad ima estetsko privlačne stvari. Z njegovim značajem se najbolje ujema oster napitek iz paradižnika in kumar, začinjen z belim poprom, limono in česnom. Ta kombinacija je enkratna za nekoga, ki je gurman in živi za ta trenutek – tako kot bik.

Sestavine in priprava: 250 g narezanih koščkov kumare, 225 g češnjevih paradižnikov, 2 vejici peteršilja, 2 dl kefirja, sol, poper, čili, kocke ledu. Zmešajte vse sestavine v mešalniku in napitek je pripravljen.

Dvojčka

Melonin napitek z meto

Pri dvojčkih se vse vrti okoli zabave in domišljije. Tudi zmešanček mora biti usklajen z njihovim zračnim, energičnim in mladostnim značajem – prav tako enkraten in izviren. Priporočamo takšnega z melono in meto. Slišati je zelo avanturistično, po okusu pa je zagotovo osvežujoče in lahkotno.

Sestavine in priprava: 1 žlica limetinega soka, približno ½ srednje velike melone, ½ kivija, ½ skodelice navadnega jogurta, 10 metinih listov in nekaj za okrasitev, 1 žlica medu, 1 ščepec soli, 2 ledeni kocki. Zmešajte v električnem mešalniku in postrezite.

Rak

Jagodni zmešanček z mandljevim mlekom

Sladkosnedi raki zelo skrbijo za svoje prijatelje in bližnje, želijo jim v vsakem trenutku dajati občutek varnosti in ljubljenosti. Sadno-mlečni napitek je po okusu sladek, kot so oni, in tudi dobro vpliva na telo, saj sestavine delujejo protivnetno, podmažejo sklepe in dajejo moč.

Sestavine in priprava: 1 skodelica zamrznjenih jagod, 1 skodelica nesladkanega mandljevega mleka, 2 žlici gladkega mandljevega masla, 1 čajna žlička medu, 1 čajna žlička vaniljevega izvlečka, ½ žličke čijinih ali lanenih semen. Vse skupaj zmešajte in popijte.

Lev

Zmešanček iz rdeče pese

Levi radi pijejo napitke za moč – dobesedno in metaforično. Ta znak s trdno voljo in kraljevskim značajem namreč potrebuje močno prehrano in več kot samo vodo. Če v električnem mešalniku zmešate rdečo peso in še nekaj drugih z energijo nabitih sestavin ter dodate zvrhano mero ledu, se boste oborožili z antioksidanti za naslednje izzive.

Sestavine in priprava: 1 skodelica kokosovega mleka, 1 zamrznjena banana, 1 majhna olupljena rdeča pesa, 1 skodelica jagod in 1 skodelica borovnic. Vse skupaj zmešajte in postrezite.

Devica

Špinačno-ananasov sok

Devica da veliko na zdravo prehrano in rada spremlja prehranske smernice. Na zelene zmešančke z razstrupljevalnim učinkom prisega že več let, saj se najbolje približajo njenemu zadržanemu, odgovornemu značaju. Okus ananasa in špinače je zmagovalna kombinacija, ki poskrbi tudi za rast mišic, prebavo in delovanje celic.

Sestavine in priprava: 300 g špinače, ½ ananasa, 150 ml vode. Vse sestavine v električnem mešalniku zmešajte do gladkega.

Tehtnica

Zmešanček z jabolkom

Življenjska naloga tehtnic je, da nenehno iščejo ravnovesje. Njihova barva je zelena in zato so zeleni zmešančki zanje najbolj priporočljivi. Kombinacija zelene in jabolk je ravno prav sladka in kisla, da ustreza notranjemu ravnovesju tehtnic.

Sestavine in priprava: 1 rezina svežega ananasa, 1 steblo zelene, ½ jabolka granny smith, 1 čajna žlička medu, 1 skodelica ledu. Zmešajte vse sestavine razen ledenih kock do gladkega. Popijte takoj.

Škorpijon

Za imunsko odpornost

Škorpijoni prekipevajo od močnih čustev, so strastni in dinamični. Takšne naj bi bile tudi pijače, ki jih uživajo. Imunski napitek, ki je mešanica limone, pomaranče, kurkume, ingverja in kajenskega popra, bo glavna straža zdravja – odganja bacile in druge škodljivce, ki bi utegnili upočasniti škorpijonov dinamični ritem življenja.

Sestavine in priprava: 1 pomaranča, 1 grenivka, sok ½ limone, 1 skodelica ananasovega soka, ½ skodelice kokosove vode, 1 žlička naribanega ingverja, ½ žličke mlete kurkume, 1 žlica jabolčnega kisa, 2 žlici meda. Vse navedene sestavine zmešajte v mešalniku in takoj postrezite.

Strelec

Navadno in granatno jabolko

Vedno optimistični in entuziastični – to so strelci, ki si zaslužijo po okusu krepak in po teksturi razigran napitek. Rožnati sok granatnega jabolka je ravno prav sladko-kisel, da je idealna energijska bomba za pozno popoldne, ko strelci sanjajo o izletih in krajih, kamor bi odpotovali.

Sestavine in priprava: 1 jabolko, 1 skodelica semen granatnega jabolka, 1 skodelica navadnega grškega jogurta, malo sojinega mleka, od 4 do 6 ledenih kock, po želji malo meda. Vse sestavine razen ledenih kock položite v električni mešalnik in mešajte do želene teksture. Postrezite z ledom.

Kozorog

Klasični zeleni zmešanček

Kozorogi so znani po svoji delavnosti, zanesljivosti, pomembna jim je tradicija. Zeleni zmešančki z ohrovtom, kumaro, jabolkom in koriandrom so prava izbira zanje. Nahranijo, ne obtežijo želodca in so hkrati osvežilni. Pa še bogati so z vitaminoma A in K, železom in kalcijem.

Sestavine in priprava: 1 skodelica narezanega ohrovta, 1 jabolko, 1 kumara, sok 1 limete, 5 vejic koriandra, 1 skodelica vode, 1 skodelica leda. Vse sestavine zmešajte v električnem mešalniku. Po želji lahko dodate še žlico konopljinih semen (zdrave maščobe in beljakovine) in feferon, če bi radi zagnali prebavo.

Vodnar

Regrat in hruška

Vodnarji so večni iskalci pustolovščin, želijo biti izvirni in odstopati od norm. Regrat v zmešančku je že nekaj nenavadnega, zato jim je pisan na kožo. Hruška in datlji pa vseeno poskrbijo za uravnoteženost in kanček ustaljenosti.

Sestavine in priprava: 1 skodelica regratovih listov (septembra so prav tako zdravi kot spomladi), 1 hruška, 2 razkoščičena datlja, 1 skodelica kokosove vode. Vse skupaj zmešajte v mešalniku pri največji hitrosti, da dobite kremast in gladek napitek.

Ribi

Zmešanček iz aloje

S pomirjujočo alojo in osvežilno limono je ta napitek kot tekoča inačica sočutnih in obzirnih rib. Sanjači zodiaka bodo cenili imenitno kombinacijo sestavin, ki jo lahko začinijo še s kardamomom in esenco vrtnice. Aloja je morda malce nenavadna za pitje, a odlična za kožo, saj jo naredi sijočo in čvrsto.

Sestavine in priprava: 75 ml stoodstotnega soka aloje zmešajte s sokom ½ limone in vodo. Že po prvem požirku boste začutili, da se vam polnijo energijske zaloge.