Fotografije

Bogata princesa obsojena, ker je odredila mučenje vodovadarja

G.G.
12. 9. 2019, 17.54
Posodobljeno: 12. 9. 2019, 18.05
Deli članek:

Saudijsko princeso Hasso bint Salman so v Franciji obsodili na desetmesečno pogojno kazen.

Profimedia
Fotografija je simbolična

43-letna sestra prestolonaslednika Mohameda bin Salmana je bila obtožena, da je svojega varnostnika naščuvala nad vodovodarja.

Septembra 2016 je egipčanski vodovodar Ashraf Eid v njenem luksuznem pariškem stanovanju popravljal umivalnik. Ko je prišel na ogled, je v kopalnici fotografiral poškodovani umivalnik in drugo opremo, da bi lahko po opravljemnem delu vse postavil na staro mesto. Na fotografiji se je v ogledalu videl odsev petične princese. To naj bi jo tako razjezilo, da je poklicala varnostnika. "Tega psa je treba ubiti. Ne zasluži si živeti!" naj bi siknila varnostniku Raniju Saidiju. Ta naj bi po vodovodarjevih besedah zagrabil Eida, mu zvezal roke in mu ukazal, naj princesi poljubi stopala. Po eno urni torturi sta premikastenega vodovadarja spustila.

Na sodišču je varnostnik Eid povedal, da je slišal, kako ga princesa kliče na pomoč. Stekel je v stanovanje in spravil na tla vodovodarja. Mislil je namreč, da želi mali obrtnik prodati fotografije princese, kar je po saudijski zakonodaji nezakonito.

Sodišče je princeso, ki je na začetku zanikala krivdo, spoznalo za krivo. Poleg pogojne zaporne kazni mora plačati še 10.000 evrov - pljunek v ocean za njen žep.

Varnostnika so obsodili že mesec dni po incidentu. Izvlekel se je z osemmesečno pogojno zaporno kaznijo in plačilom 5000 evrov.